Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
Siyaset
 

İsrail' den Hazar' a, Yahudi Hristiyan kuşağı ve PKK !

İsrail' den Hazar' a, Yahudi Hristiyan kuşağı ve PKK !
 

ABD tarafından pek açıkça söylenmesede, yapılan tüm eylemlerin işaret ettiği apaçık bir proje var karşımızda; Ortadoğuda Yahudi-Hristiyan kuşağının oluşturulması, müslüman devletlerin parçalanarak ulaslararası siyaset üretemeyecek kadar aciz hale düşürülmesi ve sonuç olarak yeni sömürge devletler oluşturma projesi. 1996 yılından itibaren fiilen uygulamaya geçen bu projenin son dönemecine Ermeni soykırımı yasa tasarısı ile girildi. Bu proje nedir?

Bu proje basitçe; İsrail'in Suriyenin güneyini ve güney-doğusunu işgal etmesiyle Kuzey Irak'a komşu olması, Kürt devletinin kurulması Suriye topraklarındaki Kamışlı ve güney bölgesinin Kürt bölgesine eklenmesi, Türkiye topraklarından Hakkari, Şırnak’ın Kürt bölgesine eklenmesi, Van, Nahçivan ve İrandan koparılan bölgelerle Erminastan'ın büyütülmesi ve Kürt bölgesine komşu olması, Ermenistan'ın Rusya ya olan bağımlılığının ortadan kaldırılması ve güçlendirileremesi. Böylece Ortadoğuya ve kafkaslara hükmedecek Yahudi-Hristiyan ittifakının kurulmasıdır. Bu ittifakın Karadenize açılan kapısı da şüphesiz çoktan ABD kontrolüne geçmiş olan Gürcistan olacaktır.

Bu proje nasıl gelişti ne aşamada ? Bir hayal olmaktan gerçeğe dönüşme olasığı nedir ?

1- 1991 yılından sonra Irak'ın kuzey ve güneyinde, iç karışıklık çıkarmak ve farklı oluşumlar meydana getirmek için uçuşa yasak bölge ilan edildi. Güneyde pek tutmayan plan, Kuzeyde Barzani ve Talabani'yi ortaya çıkarttı.

2- 1992 yılından sonra Kuzey'de CIA ve MOSSAD'ın kalıcı yapılanması kuruldu ve bölgesel güçler isyan için silahlandırıldı.

3- 1996 yılında Saddam’ın askerlerinden kaçan CIA ve MOSSAD istasyonları Guam adasına götürülerek aileleriyle birlikte eğitildiler. Yaklaşık 2000 aile, körfez savaşıyla Kuzey Irak’a geri döndü.

4- 1998 yılına kadar çıkar çatışmaları yüzünden sürekli savaşan Talabani ve Barzani hamilerinin ön ayak olmasıyla birleştiler. Barzani ve Talabani'nin barıştırma süreci Vaşington'dan yürütüldü. Birleşme müzakereleri Vaşington'da yapıldı.

5-1998 yılında ABD destekli Taşnak radikaller Azerbeycan ile anlaşmak ve Türkiye ile buzları eritmek üzere olan Ermenistanda darbe girişiminde bulundular. Darbe başarılı olamadı, fakat Ermenistan yönetimi darbecilerin isteklerine boyun eğdi ve Azerbeycan ile anlaşma yapmaktan vazgeçtiler. Türkiye ile buzlar erimedi. Tam tersi soykırım söylemleri ayyuka çıktı. Aslında darbenin başarılı olmamasının sebebi ilginçti; Mevcut konjektürde Erministan Rusya’ya bağımlıydı. Amerika herhangi bir sınırdan Ermenistan’a temas sağladığında, Ermenistan’ın Rusya ya olan bağımlılık sona erecekti. ABD yanlısı Taşnak radikaller ve diaspora o zamana kadar bekleme kararı aldı. Türkiye’nin sınırları, Ermenistan’a hala kapalı...

6- Daha önce darbeyle devrilen Ter-Petrosyan bu yıl ki başkanlık seçimlerine aday ve en büyük vaadi ülkesini Moskova'nın yörüngesinden çıkarıp ABD ile işbirliğine girmek.

7- 2003 yılında ABD nin Irak istalasına yardımcı olmak amacıyla Irak ordu mevzileri ve ikmal yollarına ait bilgiler ABD'ye iletildi ve savaş sırasında özel operasyon birliklerinin yaptığı istihbarat operasyonları, Barzani ve Talabaniye bağlı birliklerce yapıldı.

8- Irak istilasından sonra Kuzey Irak ta faaliyetler hız kazandı. İran bögesinden koparılması planlanan kürt bölgelerinde aktif olan PJAK terör örgütü kuruldu.

9- 2004 yılında Suriye’den ayrılması planlanan Kürt bölgesinde isyan çıkartıldı. Nusaybin’in karşısında yer alan Kamışlı da başlayan hareket Halep e kadar uzandı. Bu bölge, Irak ın batısında yer alan çöl ile birleştirilip İsrail’in kontrolüne geçirilmesi düşünülüyor.

10- Sayıları 3000'e varan İsrail eğitmen ve istihbaratçıları Peşmergeleri eğitmeye başladı.

11- İsrail'in İran'a karşı kullanmak üzere PKK' ve PJAK a Strella hava savunma füzeleri verdi. Bu füzeler, bir kaç İran helikopterini düşürdü. Aynı zamanda aynı füzeler Türk helikopterlerine karşıda kullanıldı. Türkiye tedbir amacıyla tüm helikopterlerine chaff-flare sistemleri taktı.

12- Kurulacak bir Kürt devletinin tüm yükünü taşımamak için ABD, Irak anayasasına 140. maddeyi koyulmasına göz yumdu.

13- Türk istihbarat timleri çuvalla deşifre edildi.

14- Amerika İsrail’e 4000 adet papatya biçen olarak adlandırılan süper güçlü bombalardan verdi. Bu bombaların bir tanesi bir şehirdeki bir mahalleyi tek başına yok edebiliyor. Orta büyüklükteki bir şehri yerlebir etmek için 50 adeti kafi gelbilecek bu bombalardan 4000 adet alınması çok manidar. Suriye'de hedef alınabilecek 6 şehir olduğu düşünülürse ve Suriye askeri birlikleri de hesaba katılırsa 400 bombanın Suriye için yeterli olacağı görülür. Belli ki planlanan savaş görünenden daha büyük.

15- İsrail, olası bir İran-Suriye savaşında üç cephede savaşmamak için 2006 yazında esir alınan bir askerini kurtarmak bahanesi ile Lübnan’a saldırdı. Amaç İran güdümünde ve Suriye ile müttefik olan hizbullahı ve savaş araçlarını imha etmekti. Saldırı istenilen hedeflere ulaşılamadığı için yarıda kesildi.

16-. Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahale edebileceğini açıklamasından sonra, müdahaleyi engellemek için İsrail’den hava savunma füzesi ve anti-tank füzeleri ve mayınlarının bölgeye sevkiyatının başladığına dair haberler duyuldu.

17 İran’ın ortadoğudaki etkinliğine son vermek ve kendisinden koparılmak istenen topraklar için, tüm ayrılıkçı hareketler desteklendi. Güneyde Huzistan da ayaklanmalar çıktı. Kuzeyde PJAK sürekli eylemler yapıyor. Azeriler, ayaklanma çıkarması için kışkırtılıyor. İran’a muhtemel hava saldırısı her an olabilir.

18- Türkiye İran ile petrol çıkarma anlaşması yapmasıyla birlikte, PKK büyük çaplı eylemlere girişti.

19- Eylül 2007, Irak savaşı sırasında ABD tarafından yapılacak hava saldırılarını planlamak için kurulan birim, İran için tekrar iş başı yaptı. ABD’li general Lawrence Stutzriem, İsrailli elektronik savaş uzmanı General Lani Kass'ın yardımıyla yeni planı hazırlayanlar arasında. Bazı söylentilere göre Kurban bayramından önce İran’a saldırılması planlanıyor. İran'ın askeri gücünü yok etmek amacıyla, 3 günde 1200 hedefin vurulacağı belirtiliyor.

20- İsrail savaş uçaklarıla İran’ı vurmak için kullanmayı planladığı güzergahı denedi, Türkiyeye gözdağı vermek için yakıt tanklarını Türk topraklarına bıraktı.

21- Irak’ın Kürdistan, sünni bölge ve Şii bölgesi olmak üzere üçe bölünmesini tavsiye eden karar, ABD temsilciler meclisinde kabul edildi. Kuzey Irak’ta bu karar sevinçle karşılandı. Arap birliği ve Irak hükümeti kararı kınadı. Türkiye kabul edilemez olarak niteledi

22- İleride Türkiye’den tazminat ve toprak talebinin önünü açabilecek, Ermeni tasarısı temsilciler meclisinde kabul edildi. Bu karar ile Türkiye’nin İran’dan sonra hedef alınacak ülke olduğu düşüncesi ağırlık kazandı. Sözde ermeni katliamını anlatan “Musa dağında 40 gün” adlı filmin yapımıda şimdilik rafa kalktı. Bu film İran için yapılan “300 saprtalı filminin” Türk versiyonu olacak gibi...

23- 25 Ekim 2007 Türkiye nin toplum olarak ayağa kalktığı ve Irak'a operasyon için gün saydığı bir dönemde, ABD’nin gelişmeler hakkında tutumunu değerlendiren Dışişleri bakanlığı baş danışmanı Satterfield , ‘’Biz askeri çözüm yolundan yana değiliz ve buna destek vermiyoruz. 140 maddeyi destekliyoruz” dedi

Sonuç;

ABD şahinleri içerisindeki İsrail yanlısı grup, bu planı hararetle desteklemektedir. Belli başlı destekçileri; Başkan yardımcısı Dick cheney, Karanlıklar Prensi" adıyla tanınan Perle, Savunma bakanı Robert Gates v.s. Kısaca neocon ekibidir. Robert Gates Türkiye’nin bölünmesi gerektiğini bu göreve gelmeden önce defalarca söylemiştir. Sıkı bir avanjelisttir. Perle ise 1 Mart teskeresi çıkınca Türkiye ile ilgili inanılmaz yazılar yazmıştır. Fakat tüm bunlara rağmen ABD’nin flört edercesine desteklediği, Kürt devleti oluşumu kendi bölgesindeki güvenliği bile sağlayamıyor. Bu fütursuz politikalar sonucunda Nato ile yollarını ayırmayı göze alan Türkiye karşısında ABD ne yapar bilinmez. Ama aklı selim ile düşünürse gelecekteki kaçınılmaz Çin-ABD savaşına Nato’nun ikinci büyük ordusu olan Türkiye’yi kaybederek girmek istemeyeceği aşikar.

Aslında ABD’yi bu hayalperest plana iten İsrail’dir. İsrail bu planın gerçek mimarıdır. Bu planı Büyük İsrail’e giden yol olarak görmektedir. İsrail’in, Kuzey Irak’ta bir çok istihbarat operasyonu yaptığı herkesçe bilinmektedir.

Şu durumda bölgenin kaderini asıl belirliyici olan İran’a bir saldırı olup olmaması ve muhtemel saldırının sonuçlarıdır. İran bir saldırıya uğrar ve ayakta kalırsa; bu Türkiye’nin lehine olacaktır. Çünkü ABD ve İsrail'in bölgeye yönelik planları bozguna uğrayacaktır. Eğer İran yıkılırsa bugün dillendirilen talepler daha yüksek sesle ve Türkiye hedef gösterilerek söylenecektir.

Türkiye dişini göstermez ise kısa vadede ABD ve İsrail tarafından yapılanlar eylemler, Türkiye verilen zarar olarak kalacaktır. Türkiye kendi dibinde, kendine meydan okuyan bir oluşuma müsaade etmez. Bu oluşumu da engellemek pek akıl karı değildir. Dolayısıyla bu oluşumu kendi lehine çevirmek hem bölge için hemde Türkiye için olumlu olacaktır. Bu oluşum tamamen mükemmel bir yapı değildir. Muhalif unsurlarını susturmakta zorlanmaktadır. Geçen seçimlerde büyük oy alan üçüncü İslam partisi, Talabani ve Barzani’nin politikalarını desteklemediği bilinmektedir. Barzani’nin şahin tutumu pek çok kürt aydın tarafından yerilmektedir. İyi bir istihbarat ve politik açılım ile Barzani’yi kendi tarafımıza çevirmek mümkündür. Doğru argümanları kullanmak önemlidir. Kuzey Irak’taki Kürt toplumu islami tarafı güçlü bir yapıdır. Bu Türkiye için avantajdır. Çünkü bu plan bu topluma açık ve anlayabileceği dilde anlatılırsa Kürt toplumu bunu kabullenmiyecektir.Bu plan Barzani için geri tepen bir silah olacaktır.

Barzani’inin babasının Yom Kimpur savaşında Irak’ta ayaklanma çıkararak, Irak’ın Arap birliğine destek vermesini önlemiş. Irak, İsrail’e düzenlenen saldıraya katılamamış, baba Barzani bilerek veya bilmeyerek İsrail’i muhtemel bir bozgundan kurtarmıştır. Bugün, benzer tutum içerisinde bulunan oğul Barzani’nin Büyük İsrail’e basamak olması önlenmelidir. Fakat bu şiddet kullanılarak değil, Kuzey Irak halkı kazanarak, psikolojik harekat ve istihbarat ile yapılmalıdır. Barzani’yi direk hedef almakta bölge halkını Türkiye’ye karşı öfkelendirir. Şiddet sadece savaşan unsurlara karşı kullanılmalıdır. Türkiye’nin artık bir lawrence çıkarmasının vakti gelmiştir. İngiltere’nin Ortadoğu'yu onlarca orduya bedel Lawrence ile ele geçirdiği unutulmamalıdır.

 
Toplam blog
: 23
: 2625
Kayıt tarihi
: 28.11.06
 
 

İnsanca yaşamaya çalışan, zaman zaman düşen, zaman zaman kalkan, zaman zaman kaygılara kapılan, zama..