Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

İsrail takkiye mi yapıyor?

One Minute, ardından Mavi Marmara olayıyla Türkiye ile ilişkileri tamamen kopan İsrail bu konuda ne yapacağını şaşırdı. Arap ülkelerinde meydana gelen gelişmelerden sonra İsrail'i bir hayli zor durumda bıraktı. Peş peşe yaşanan olaylar, İsrail'in Ortadoğu'da izole edilmesine neden oldu. Lübnan, Arabistan, Mısır'ın İsrail'e olan tavrını sertleştirmesi İsrail'de büyük paniğe yol açtı. Filistin'in BM'de yapılan oylamada 138 ülkenin 'Evet' oyuyla devlet statüsü kazanması, İsrail'de tehlike çanlarının çalması anlamına geldi. Artık bu işe bir dur denilmeliydi.

İsrail Tarihinde ilk defa özür diliyor. Bu çok önemli bir olaydır. İsrail’in bir terör devleti olduğunun resmi kanıtıdır. Tarihe bu not düşülmüş oldu. Bu, Türk Milleti ve İslam dünyası hatta insanlığın İsrail’e karşı, emperyalizme karşı atmış olduğu çok önemli bir gol’dür!

Peki, bunu İsrail ve Amerika hesap edemedi mi? Eğer bunu hesap edemedi diye düşünürsek dünya siyasetinden bihaberiz demektir. Kim kendi ayağına kurşun sıkar? Bana göre bu çok ince düşünülmüş, zamanlaması çok iyi ayarlanmış bir durumdur.

Ülkelerin siyaseti kazan-kazan üzerine kurulmuştur. Bazıları bunun için her türlü aracı meşru olarak görür, bazıları ise adaleti bayraklaştırır ve siyasetini bunun üzerine kurar. Tıpkı Osmanlı’da olduğu gibi.

Türkiye; dünyaya adalet, insan hakları ihraç ederek siyasetini yürütüyor. Bu doğru bir yoldur, uzun vadeli bir siyasettir. Sonuç alınması uzun sürer ama garantili bir yoldur. Ancak emperyalist ülkelerin adalet ve insan hakları gibi bir dertleri olmadığı için her türlü aracı meşru olarak görmektedirler. Bunların da baş aktörleri İsrail, Amerika gibi ülkelerdir.

Türkiye İsrail’in iç yüzünü dünyaya göstererek sonuç almaya başladı. Dünya kamuoyunda bir uyanmaya sözkonusu. Özelikle İslam dünyası, Arap Alemi, Afrika derin uykusundan uyanıp kendine gelmeye başladı.  Bu da İsrail’in dünya kamuoyu önünde yavaş yavaş yalnızlaşmasına neden oldu. Bu durum en çok da Amerika’yı da etkileyeceğe benziyor. Bu ivmeli hareket devam ettiği sürece İsrail’in sonunu getiren bir gelişme olacağını aklı başında herkes görür. Bu durumu devam ettirme -İsrail ve Amerika’nın daha fazla direnmesi- bindikleri dalı kesme anlamına gelir.

İsrail’in bir başka hesabı olabilir mi?

Suriye’nin yeni bir Suriye olması kaçınılmazdır. İsrail’in Suriye’nin geleceğinde rol kapma hesapları mutlaka vardır. Özrün altında bu düşüncenin rolü olabilir mi acaba.

Türkiye Kürt vatandaşlarıyla barışıyor. Anadolu kardeşliği inşallah yeniden kurulacak. Bu gerçekleşirse Türkiye hem ekonomik hem de siyasi olarak dünyada çok daha etkin, sözü dinlenir bir ülke olma yolunda müthiş bir yol kat eder. İsrail bu özürle bu gelişmeyi baltalamak mı istiyor? Gizli bir siyaset mi bu? Türkiye’yi Araplardan, İslam dünyasından koparıp şeytan üçgenine mi (Amerika-İsrail-Türkiye kardeşliği!) çekmek istiyor. Bu uyanışı mı baltalamak istiyor? İsrail başka neden özür dilesin? Yoksa İsrail imana(!) mı geldi? Eeeee “bayram değil, seyran değil kaynanam beni niye öptü” demezler mi adama. Büyük bir beklentisi yoksa niye özür dilesin. Yoksa Amerika bu işten çok mu zarar gördü de İsrail’i sıkıştırdı.

Filistin için taviz, Şehitlerimiz için verilecek üç-beş kuruş tazminat İsrail ve yandaşları için bir çerezdir. Onun çok daha büyük bir beklentisi var ki bu yola girdi. En büyük engel olarak gördükleri Türkiye’yi durdurmak, nötrleştirmek, düşman olmaktan çıkarmaktır maksatları. Millet ve devlet olarak çok uyanık olmalı, yoğurdu üfleyerek yemeliyiz.

İsmet YALÇINKAYA

 
Toplam blog
: 137
: 1557
Kayıt tarihi
: 23.06.08
 
 

1963 yılı Trabzon Of doğumluyu. Emekli Öğretmenim Eğitimle ilgili konulara ilgim uzun yıllar önce..