Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

PKK neden ve niçin çekilmeye razı oldu?

PKK neden ve niçin çekilmeye razı oldu?
 

HALA UYANAMADIK


Günlerdir şaşkınlık içinde izliyoruz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Dosya:Kurdish-inhabited_area_by_CIA_(1992).jpg adresinde verilen çok büyük bir bölgenin (Neredeyse Türkiye kadar) Irak’ta kalan parçasına resmen hakim olan, Türkiye’de resmi bir partisi ve büyük bir tabanı, binlerce elemanı ve milyarlarca dolar parası olan ve Ortadoğu’nun iki eşbaşı olan İsrail ve ABD’nin himayesini alan PKK, nasıl olduysa başbakanımızın Apo’ya rica etmesi, Apo’nun da PKK’ya “Çıkın gidin bu ülkeden” demesiyle birden bire Türkiye’yi terk etmeye razı oluverdi. 

Bu işte bir terslik yok mu? Bu kadar büyük bir güce erişmiş, otuz yıldır Türkiye ile savaşan bir örgüt, hapise tıkılmış bir eski liderinin bir sözüyle niye savaştan vazgeçsin?

Olayın iş yüzünü kavrayabilmek için wikipedia adresinde yayınlanan CIA haritasına ve güncel gelişmelere bakmak yeterli olacaktır.

1-Kürt yerleşim bölgesi olarak verilen coğrafyanın Irak’ta kalan bölümü artık bir devlete sahiptir.

2-“Suriye ve Türkiye’de kalan parçaların birleştirilmesiyle bir Kürt devleti kurulabilir.” Diye düşünen birileri hem Türkiye’de hem de Suriye’de meşru kuvvetlerle savaşa tutuşurlar. Suriye’de işler bekledikleri gibi gelişmez. Suriye’deki kürt guruplar birden ve acımasızca yüklenince durumun vahametini fark eden Suriye halkı devlet başkanı etrafında kenetlenir ve Suriye ordusu isyancıları ezmeye başlar.

3-Kuzey Irak’tan bir miktar silahlı militanın Suriye’ye kaydırılmasına ilaveten Türkiye üzerinden de silahlı milislerin böyleye gönderilmesine rağmen Suriye yönetiminin düşürülemeyeceği görülür.

4-Son bir çare olarak Türkiye’deki savaş tecrübesi yüksek olan unsurların Suriye savaşına kaydırılması gerektiği görülünce, Türkiye başbakanının başkanlık hevesini çok iyi değerlendiren PKK, anayasayı değiştirmek ve başkanlık sistemine geçişte destek olmak sözü karşılığında, silahlı militanların serbestçe ülke dışına çıkabilmesi için izin almayı başarır.

5-Böylece Türkiye’de dağınık halde bulunan savaş tecrübesi yüksek unsurlar kayıp vermeden Suriye’ye geçebilecek ve Suriye devletini parçaladıktan sonra burada da bir Kürt devleti kurabilecektir.

6-Kuzey Irak’taki mevcut Kürt devleti ile kuzey Suriye’de kurulacak Kürt devleti birleşerek yeni bir devlet olarak Türkiye’de kalan parçanın talebiyle Türkiye’ye savaş açacaktır.

7-Daha önce PKK ile anlaşma yapan Türk Devleti bu aşamada hiçbir şey yapamayacaktır çünkü o zaman geldiğinde PKK lağvedilecektir. Aksi durumda PKK lağvedilmese bile, PKK bütün dünyada terör örgütü sayıldığı için Türkiye’nin uluslararası arenada PKK’yı şikayet etmesi için hiçbir yasal dayanağı olamayacaktır. Böylece, Suriye’de bir devlet kurabilen PKK daha da güçlenmiş olarak tekrar Türkiye’ye saldıracak ve Türkiye başbakanının başkanlık sevdası macerası, ordusundaki bütün generalleri zamanında PKK’nın isteğiyle hapislere tıkan Türkiye’nin kanlı bir savaş sonucunda büyük bir parçasının koparılmasıyla sonuçlanacaktır. 

Buradan da görüldüğü gibi PKK, ne Apo’nun emriyle ne de Türkiye başbakanının ricasıyla ülke dışına çekilmeye razı olmamıştır. 

 
Toplam blog
: 40
: 645
Kayıt tarihi
: 30.12.11
 
 

PhD (Nükleer). Başka söze gerek yok bence... İçel'de yaşıyorum. ..