Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İşsizlik almış başını gidiyor

Türkiye'de yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyor...!

BU KÖR GİDİŞE DUR DİYEBİLMENİN ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR...!

Pazar günleri ART Tv.' de saat 11.00' de başlayan Ankara Rüzgarı isimli programı izlemek bizim için bir tutku haline geldi. İzleyenler bilirler, programda Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ile Gazeteci yazar Emin Çölaşan haftanın ilginç olaylarını gündeme getirerek kendilerince yorumlarlar.

Türkiye yoğun bir haftayı geride bıraktı.. Bir taraftan ekonomik kriz ve İmralı' ya yapılacak olan 5-6 kişilik ceza evi tartışılıyor, diğer taraftan da Ergenekon davasındaki ilginç gelişmeler gündeme geliyor.. Ergenekon davasının kilit isimlerinden birisi olarak gösterilen Tuncay Güney hakkındaki yeni bilgiler ise gündeme damgasını vuruyor..

Hatırlayacaksınız, bundan 1-2 ay kadar önce , Diyarbakır , Şırnak ve Van gibi, belediyeleri DTP 'nin idaresinde olan illerde ve ilçelerde adeta bir isyan provası yaşanmıştı. Terörist başına kötü davranılıp işkence yapıldığı bahanesiyle, buralardaki halk ayaklanmıştı.

Hepsi bir yana İmralı' ya 5-6 kişilik bir hapishane yapılması fikri de nereden çıktı? Önümüzde yerel seçimler vardır. Amacın Güney Doğu'yu susturmak olduğu apaçık ortadadır. Bizce AKP şunu diyebilmenin çerçevesini hazırlamaya çalışıyor:

“Biz yeni bir hapishane yaparak Abdullah Öcalan'ın istediği mahkumları yanına getirdik. Bakın şimdi arkadaşlarıyla beraber. Söyler misiniz, daha ne istiyorsunuz bizden?”

Sırf oy alabilmek için değer mi? İmralı' nın AKP' ye oy aracı olarak kullanılınacağını anlayabilmek için kâhin olmaya gerek var mıdır?

Sözü Ankara Rüzgarı'ndaki Emin Çölaşan 'a bırakalım:

“Benim bir önerim var . İmralı' ya Ergin kardeşleri göndersinler. Karagümrük çetesi olarak bilinen Vedat Ergin ile Nuri Ergin kardeşleri...Ya da Alaaddin Çakıcı'yı göndersinler Abdullah Öcalan'ın yanına.

Biz İmralı 'ya yeni ceza evi yapılmasını tartışırken geçtiğimiz hafta içi Adalet Bakanı Mehmet Ali şahin bir açıklama yaptı ve 'Öcalan bombaları bırakınız derse bırakırız' dedi. Bu açıklamadan iki gün sonra PKK İskenderun'da TEM otobanına indi ve iki polisimizi şehit etti.

Bir Adalet Bakanı, terör örgütünün elebaşısına pazarlık çağrısı yapar mı? Umarım bir teröristle pazarlık yapılmayacağını anlamışlardır.”

Emin Çölaşan şöyle devam etti sözlerine:

“Bir de Apo' yu bile Ergenekon 'a bağlamaya kalkıştılar. Öyle bir hava yaratıldı ki bunların medyasında , 'Abdullah Öcalan Ergenekon çetesiyle bağlantıları olduğunu söyledi 'demeye getirdiler.

Yakında Genç Osman'ın da Ergenekon tarafından katledildiği , Patrona Halil İsyanı'nı de Ergenekon 'un çıkardığı , Baltacı Mehmet Paşa'nın Katerina' sının da Ergenekon' cu olduğu ortaya çıkabilir”.

Ergenekon' da , Çölaşan' ın da belirttiği gibi, kavram kargaşaları alıp başını yürümüştür. Bu davanın bir çıkmazda olduğunu söylemek, kehanette bulunmak olmayacaktır herhalde.

Türkiye'de yaşam her geçen gün daha da zorlaşıyor! İşsizler ordusu çoğalıyor, açlık gelip kapıya dayanıyor, insanların gelecek umudu köreliyor!

.Tekrarlamakta yarar var..! Şu biline ki, bu kötü gidişe “dur” diyebilmenin zamanı geldi de geçiyor..!

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..