Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Reklam
 

İstanbul böyle tanıtılır!

İstanbul böyle tanıtılır!
 

İstanbul nasıl tanıtılır diyenlere işte yıllardır beklenen ve insanların gözlerinin içine içine sokulacağı kadar yüksek kalitede bir reklam filmi. Adeta bir sanat eseri niteliğinde çekilen film bir Jean Pierre Jeunet eseri (nam-ı değer Amelie filminin yönetmeni).

Chanel No.5 reklamı Orient Express ile Paris’ten İstanbul’a yolculuk yapan bir kadının ve erkeğin aşkını konu alıyor. Ve büyük aşk sonunda İstanbul’da start alıyor. Müthiş ötesi bir İstanbul reklamı da oluyor. Chanel reklamları tüm dünyanın her zaman büyük ilgi gösterdiği reklamlar olmuştur. Başrolünde Audrey Tatoo’nun oynadığı reklam filminde Chanel dünya klasiği olmuş parfümü No.5’ı genç segmente sevdirmek istemiş, bu yüzden de Fransa’nın sevilen oyuncusu Audrey Tatoo seçilmiş, çok da iyi edilmiş.

Chanel No 5 parfümünün Nicole Kidman’la çekilen reklam filminin üzerinden beş sene geçti. Kısa film tadındaki reklam 2 dakika 15 saniye sürüyor ve filmin büyük bir kısmı İstanbul’dan detaylar içeriyor. 5 Mayıs’ta yayına giren ve 250 kişilik bir ekibin çektiği reklam filmi tüm dünyada büyük ilgiyle karşılanacağa benziyor. Bence İstanbul turizmine de çok büyük bir katkısı olacak.

İstanbul tanıtımına kafa yoranlara da burdan tavsiye. İnsanların gözünün içine klasik reklam kanallarını kullanarak İstanbul’a ilgiyi çekemezsiniz. Devir gizli reklam devri, viral reklam devri. Chanel reklamı içindeki koskoca İstanbul da bunun güzel bir örneği.

Reklam dünyası açısından da görülen o ki reklam sanatla birleşince gerçekten “reklam” oluyor.

Filmi izlemek isteyenler için:

http://www.chaneln5.com/en-us/#/the-film/2-20

 
Toplam blog
: 102
: 1607
Kayıt tarihi
: 26.08.08
 
 

1980 İzmir doğumluyum. Kendimi bildim bileli gözlem ve yorum yapmayı çok seviyorum. Genelde hayatı h..