Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

İstanbul meydana sıkıştı. Stad'da miting neden düşünülmez?

İstanbul meydana sıkıştı. Stad'da miting neden düşünülmez?
 

Seçim’e 10 gün kala, siyasi partilerin en sona bıraktıkları İstanbul mitingleri için meydan kavgası kızışıyor. Neden hepsi birden İstanbul mitingini en sona bıraktılar o da meçhul. Vardır bir bildikleri. Şimdi hepsi birden aynı güne sıkışmış, orası benim, yok orası olmaz, burası olsun kavgası başladı. Bu nasıl bir planlama anlamak mümkün değil. Dakka bir gol bir. Bu kadar plansızlık, programsızlık nedense siyasetten başka bir yerde olmuyor.

Uçsuz bucaksız Kazlıçeşme meydanında 1 günde 2 büyük partinin mitingi olmaz diye CHP nin ki Çağlayan'a veriliyor. Her 2 parti taraftarını bu gergin ortamda bir araya getirmemek için iyi niyetli bir düşünce belki. AKP, iktidar olmanın avantajı ile meydanın da sahibi oluyor.

CHP Çağlayan’a ama Çağlayan’a aynı gün 3 miting veriliyor. SP ve BBP nin de mitingleri orada ve peşpeşe. Diğerlerine kimsenin seçimden önce küçük parti deme hakkı yok. Özellikle SP nin geniş bir tabanı var. Yahu bu koca şehirde meydan mı kalmadı böyle berber koltuğu gibi aynı koltuğa biri kalkar biri oturur. Biri biter, biri başlar. Bir zamanlar peşpeşe 8 film birden oynatan Şehzadebaşı sinemaları gibi. Çağlayanda günde 3 miting birden.

Emniyet açısından böyle görülmüş olabilir belki. Hepsi son güne sıkışınca olacağı bu. O zaman kimsenin bir itirazı olamaz, emniyet güçleri de nereye yetişsin?.

Benim anlamadığım neden bu mitinglerin illaki meydanda yapılması gerekiyor?. Stad olmuyor mu?. Bu hafta Fenerbahçe de, Beşiktaş’ta deplasmanda. Bu stadlar bu hafta boş. Üstelik o meydanlardan daha fazla vatandaşı daha rahat şartlarda kabul edebilir, saatlerce ayakta kalmak yerine, oturak izleme imkanı sağlar. Biri 30.000 kişi diğeri 50.000 kişi alır. Eh meydanların kapasitesi herhalde 100.000 değil.

Özellikle CHP neden Çağlayan’da miting yapıyor da kendisine ait bir belediye olan ve içinde böyle bir stad olan Kadıköy’de miting yapmıyor ve de böyle bir geniş stadı kullanmıyor, o ilçeyi bir karnaval yerine çevirmeyi düşünmüyor anlamak zor. Üstelik ‘’KADIKÖY’ün SELAMİ VAR’’ ı slogan yapan Selami Öztürk’ün buna her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde.

Stad’da miting yapmaya YSK tarafından bir yasak var mıdır? Ya da stadyumda miting yapmak spor yasasına aykırı mıdır bilmiyorum. Yoksa özellikle CHP büyük bir fırsatı kaçımış oluyor. Kadıköy’ü garanti görüyorlarsa yanılıyorlar, geçen seçim birincilik neredeyse fotoda belli olmuştu

‘’Spor’a siyaset sokmaya amma da meraklısın’’ der gibi olduğunuzu görür gibiyim.

Spor’dan siyaset ne zaman eksik olmuştu ki?. Bu ülkede spordan Devlet Bakanı sorumlu değil midir?.

Liderler ise şimdilik tersini yapıyorlar. Seçim meydanına gittikleri şehrin takımın arma ve renkleri olan kaşkolla çıkarak siyasete sporu sokuyorlar. Hayatında maça giden gitmeyenin boynunda hergün başka renk bir kaşkol. Falanca spor. Sanırsın staddan çıkmıyorlar..

Bunun için de hiçbirinin aklına stadyum gelmiyor. Kaşkolla idare ediyorlar.

İllaki meydan olsun istiyorlar.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..