Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

İşte AKP’nin kadına verdiği değer: 12 milyon kadının oyunu aldı, sadece bir tek kadına görev verdi

İşte AKP’nin kadına verdiği değer: 12 milyon kadının oyunu aldı, sadece bir tek kadına görev verdi
 

O da aileden sorumlu bakan. Yani aileye de erkek bakacak değil herhalde. Kadınlar adına 21. Yüzyıla yakışmayan bir tablo oldu ama bizler en çok AKP’ye oy veren 12 milyon kadınımızın bu konuda ne düşündüğünü merak ediyoruz. Türkiye’nin yarısının oyunu almış tek başına iktidar bir partiye yakışmadı gerçekten.

Bu tablonun Türkçe karşılığı “Kadınlar bu işlerden anlamaz, evinde otursun çocuk doğursun” dur. Peki, kadın hangi işten anlar? 40 milyon kadının yaşadığı ülkede devlet yönetiminde bir tane kadın var beyler ayıp, ayıp, utanın!

Erkekler cumhuriyeti mi burası, niye erkekler yönetiyor ülkeyi? AKP’li kadınlara bilinçsiz dediğimizde bize kızıyorlar. Kadını hiçe sayan böyle bir tabloya itiraz etmiyorlar, onun için bilinçsiz diyoruz. Hadi diyelim bir kısım kadınımız eğitimsiz kültürsüz peki büyük büyük okullar bitiren milyonlarca kadınımızın kadınların değersizleştirilmesi anlamına gelen bu ucube erkek tasarrufuna karşı neden sesi çıkmaz?

Ben bir erkek olarak bu tablodan utanıyorum! Ama her nasılsa asıl isyan etmesi gereken kadınlar rencide olmuyor. Resmen padişahlık düzeni, padişah erkek, vezir erkek, kolağası erkek, bostancı başı erkek. Erkekler tarafından yönetilmek zorunuza gitmiyor mu sizin, benim zoruma gider şahsen. İçinizde doktor da mı yok, sağlık bakanı olsun. Anlı şanlı kadın öğretmenlerimiz sizler eğitim bakanı olamaz mıydınız? Ama yapmazlar değil mi? Çünkü burası erkekler cumhuriyeti!

Devletin görevleri hep erkeklerle mi alakalı? Sizin hiç devletlik sorununuz yok mu? Gururunuza dokunmuyor mu kale alınmamak, köle misiniz siz? Yakında belki kadın öğretmenleri de değiştirirler. Hani ahlaki sorun olmasa kadınlar hamamına erkek tellak koyarlar!

Ya böyle bir şey olamaz ya. Ey AKP’ye oy veren 12 milyon kadın, sizin oyunuzun hiç mi değeri yok? Demek ki yok; çünkü bakın sizi temsil eden kimse yok. Kadınlık bir sorununuz olduğunda kime gideceksiniz? Regl halinizi sağlık bakanı Recep Akdağ’a mı anlatacaksınız?

Bu siyasi bir yazı değil; diğer partiler için de aynı şeyler geçerli. Türkiye’de kadının hiç kıymeti yok. Baksana adamlar koca mecliste bir kadına görev veriyor. Onu da vermeyecekler de görev kadınla ilgili, mecburlar.

Kadınlar bakan olamıyor mu? Milletvekili oluyorsa bakan da olur. Olamıyorlar çünkü onları göstermelik vekil yaptınız değil mi? İngilizler doğru söylüyor; Türkiye 3000 yılında ancak AB’ye girer. Bu hal ile ben olayım hiç almam! Bu ne rezalet ya! 21. Yüzyılda, Avrupa kapılarında, 40 milyon kadının yaşadığı Türkiye’de, 12 milyon kadının oyunu almış bir parti, meclisinde tek bir kadın bakanla, 2023’lere, 2071’lere kutlu yolculuk, hayırlı olsun!

Ben kadınlara inancımı yitirdim. Onlar asla gerçek kimliklerini bulup kendilerini ortaya koyamazlar. Onlar sanki erkeklerin ayak işlerine bakan yardımcıları. Kıyamete kadar bu böyle gider!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..