Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

İstikrar

Yine acı, yine keder. Ateş düştüğü yeri yakmaya devam ediyor. Bu yazıyı yazdığım saatlerde şehit sayımız altıydı. Umarım artmaz. Gerçi artsa da unutulacağı için çok da önemli değil. Tıpkı bundan yıllar önce yine bu tarihte kalleşçe kurşuna dizilen 33 silahsız erimizin - canımızın unutulduğu gibi...

Evet istikrar dedim başlığa. Çünkü son 15 yıldır istikrarlı bir şekilde felakete sürükleniyoruz. Her hafta en az on vatan evladını gözyaşlarıyla toprağa veriyoruz. Bu arada satışlarımız başarıyla devam ediyor. Elde avuçta milli kurum ve kuruluş  kalmadı gibi bir şey. Ekonomide istikrar olacak, 1 Dolar = 1 Lira , 1 Euro = 1,5 Lira olacak diye altı sıfır atıldı; sonuç ortada. Bugün Dolar 3 Lira. Muhteşem bir dış politikamız var. Azmettik ve başardık. Sıfır dost, evet komşularımızın hepsiyle kavgalıyız. Olsun bu da istikrarın bir parçası. Ayrıca turizimde de PATLAMA yaşıyoruz. Ülkemiz gidilmesi tehlikeli ülkeler listelerinde üst sıralarda yer alıyor.

Gelelim siyasetteki istikrara. Bir ülke düşünün 14 yıldır ayni parti  hatta aynı kişi tarafından yönetilsin ama hep kandırılsın. Ergenekonda kandırılsın , Balyozda kandırılsın , hocaefendisi tarafından kandırılsın, Amerika, AB, Rusya tarafından kandırılsın. Hep ağlasın hep gözyaşı döksün ama hiçbir sonuca ulaşamasın. Bu da bir istikrar değil midir ? Babaların siyastteki istikrarını çocuklar ve damatlar ticarette de sürdürüyorlar evelallah. Gemi filoları kurup  vakıf yöneticisi oluyorlar. Şirket kurup ithalat ihracat yapıyorlar. E bu çocuklar daha ne yapsın değil mi ama ? Büyükleri kızmasın diye kendilerine uzatılan bayan elini bile havada bırakmaktan çekinmiyorlar. Türk bayanın eli haram ama yabancı bayanların eli haram olmasa gerek !

Seçmenlerin yarısı tarafından başbakan seçilen ve kendini başarılı olarak yansıtan bir siyasetçi istikrarlı politikaların sonucu olarak ilk yılında görevinden istifa etmiş olsa gerek. Birlikte yola çıkılanların tek tek uzaklaştırılarak saf dışına itilmesi de başkanlığa giden yolda istikrarlı bir davranış.

Halkımızın sağduyusuna ve iyi niyetine sonuna kadar inanıyorum. Eminim ki bundan sonra olaylara kapı aralığından değil kapıyı tamamen açarak bakacaklardır. Bu kadar istikrar bize fazla...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..