İstiklal marşı okunurken, her Türk evladı saygı göstermeli! / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

İstiklal marşı okunurken, her Türk evladı saygı göstermeli!

İstiklal marşı okunurken, her Türk evladı saygı göstermeli!
 

İstiklal Marş’ımız, taşıdığı ruh ve verdiği güç ile Türk toplumunda milli kültürün korunup aktarılması ve kendini yenilemesi konusunda önemli bir misyona sahiptir. Milli Marşımız sömürgeciliğe karşı ‘’Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar ‘’ ve ‘’ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ‘’ diyerek mücadele azmini anlatmaktadır.

İstiklal Marşımız aynı zamanda bayrağımızın da simgesi olduğu için, çok kutsaldır. Duyduğumuz her yerde saygı duruşunda bulunmalıyız. Eskiden İstiklal Marşı okunurken, tek bir ses dahi çıkmazdı. İnsanlar araçlarında dahi olsalar, hemen aracından iner saygı duruşunda bulunurlardı..

Lakin şimdi öyle mi?

Bırakın seyir halindeki araçların durmasını, okullarda bile İstiklal Marşı okunurken, öğrencileri susturmak zor oluyor.

Hangi birini anlatayım, İstiklal Marşı okunurken, yolda yürüyen insanlar, salonlarda İstiklal Marşı söylenirken, cep telefonunu kapatmayıp, marşın sonuna kadar müzik çaldıranlar, hatta bazen aracıyla okula gelen velilerin Marşımız okunurken dahi aracının içinde oturduğunu ne yazık ki, üzülerek de olsa gözlemleyebiliyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk ülkemizi gençlere emanet etmiştir. Dolayısıyla, her Türk evladının birinci vazifesi, Ata’nın izinden yürümektir.. Bu da onun bıraktıklarını korumakla olur.

Yaşlısıyla, genciyle.. Her Türk evladı, Cumhuriyeti koruyup yaşatmalı, bayrağına sahip çıkmalı, Marşını saygı ile okumalı, her nerede olursa olsun duyduğu anda saygıyla dinlemeli.. Tüm değerlerimize sahip çıkmalı..

Bugün bir millet olarak varlığımızı, bizi millet yapan değerlerimiz sayesinde sürdürmekteyiz. İstiklal Marşımız, içerdiği değerler bakımından milli kültürümüzün omurgasını oluşturan bir yapıya sahiptir. Marşımızın her mısrası, bizlere kimlik kazandıran değerler bütünlüğünü de taşır.

Yazımın başında da belirttiğim gibi, İstiklal Marşımız aynı zamanda, bayrağımızın simgesidir. Bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından almıştır. Bizler, göklerde şeref ve şanla dalgalanan bayrağımız sayesinde bağımsız olarak yaşıyoruz ve yaşayacağız.

Unutmayalım bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza saygı gösterirken aynı zamanda, Türk Milletini temsil eden, geçmişte bu topraklar uğruna mücadele etmiş şehit ve gazilerimize de saygı göstermiş oluyoruz.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 287
: 13046
Kayıt tarihi
: 22.11.08
 
 

Öğretmenlik yapıyorum ve anneyim. Çocukları çok seviyorum. Yüreği sevgi dolu olan insanlara, sela..