- Kategori
- Yemek - Mutfak
İSVEÇ KÖFTESİ

İSVEÇ KÖFTESİ
İSVEÇ KÖFTESİ
Malzeme çeşidi ve ölçülerini tarifimin içinde veriyorum.
Saygılarımla,
2 adet kırmızı soğanı ince kıyarak tavada az sıvı yağ ile kavuralım.
Yarım kilo kıyma ya, 1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon, tuz,
Pul biber ve bir tutam rendelenmiş muskat ilave ederek kavrulmuş soğanı da ekleyip karıştıralım.
Ayrı bir kapta, 1 su bardağı galeta unu ve 1 bardak sütü karıştırıp kıymaya ekleyelim. 1 tane de yumurta kırarak köftemizi iyice yoğuralım. ( dilerseniz 50 gram rendelenmiş kaşar da ilave edebilirsiniz)
Yuvarlak köfteler yapıp, teflon bir tavada yarım kaşık tereyağında kızartalım.
Tavada kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un ekleyip çevirelim. 2 su bardağı et suyu ilave ederek meyaneli bir sos yapalım. Sosumuzu köftelerin üzerine dökelim ve 10 dakika 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
Bu arada, 1 su bardağı ekşi kremaya, 1 çay kaşığı nişasta ve 2 kaşık Kızılcık ya da vişne reçeli ilave ederek 2 dakika kadar pişirip, sos kabına alalım ve maydanozla harmanlanmış kıyılmış kırmızı soğan eşliğinde köftelerimizi servis yapalım.
Afiyet olsun.