Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

14 Nisan '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

İSVEÇ KÖFTESİ

İSVEÇ KÖFTESİ
 

İSVEÇ KÖFTESİ


İSVEÇ KÖFTESİ

Malzeme çeşidi ve ölçülerini tarifimin içinde veriyorum.

Saygılarımla,

2 adet kırmızı soğanı ince kıyarak tavada az sıvı yağ ile kavuralım.

Yarım kilo kıyma ya, 1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon, tuz,

Pul biber ve bir tutam rendelenmiş muskat ilave ederek kavrulmuş soğanı da ekleyip karıştıralım.

Ayrı bir kapta, 1 su bardağı galeta unu ve 1 bardak sütü karıştırıp kıymaya ekleyelim. 1 tane de yumurta kırarak köftemizi iyice yoğuralım. ( dilerseniz 50 gram rendelenmiş kaşar da ilave edebilirsiniz)

Yuvarlak köfteler yapıp, teflon bir tavada yarım kaşık tereyağında kızartalım.

Tavada kalan yağın içine 1 yemek kaşığı un ekleyip çevirelim. 2 su bardağı et suyu ilave ederek meyaneli bir sos yapalım. Sosumuzu köftelerin üzerine dökelim ve 10 dakika 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

Bu arada, 1 su bardağı ekşi kremaya, 1 çay kaşığı nişasta ve 2 kaşık Kızılcık ya da vişne reçeli ilave ederek 2 dakika kadar pişirip, sos kabına alalım ve maydanozla harmanlanmış kıyılmış kırmızı soğan eşliğinde köftelerimizi servis yapalım.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara