Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

24 Nisan '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

KREMA SOSLU MANTARLI HİNDİ YAHNİ

KREMA SOSLU MANTARLI HİNDİ YAHNİ
 

kremalı mantarlı hindi yahni


KREMA SOSLU MANTARLI HİNDİ YAHNİ

Malzemeler

½ kg hindi göğüs eti

1 adet havuç

1 adet kereviz

1 adet pırasa

1 adet patates

Birkaç sap maydanoz ve dereotu

2 adet defneyaprağı

2 adet karanfil

200 gram mantar( küçük doğranacak)

10 adet arpacık soğanı

1 adet kuru soğan( yemeklik doğranacak)

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı maden suyu

1 su bardağı krema

Tuz, karabiber

1 yemek kaşığı galeta unu

100 gram rendelenmiş taze kaşar

Hazırlanması

Bütün hindi göğüs eti, kereviz, havuç, patates. Pırasa, defneyaprağı, karanfil ve maydanozla dereotunu sıcak su dolu bir tencereye alıp, sebzeler yumuşayana ve et pişene kadar 30 dakika kadar pişirip ılımaya bırakalım.

Bu arada, ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu ilave ederek 2 dakika kadar kavuralım. Maden suyunu ve kremayı ilave ederken topaklanmaması için devamlı çırpalım. Pişen sebzeli hindi suyundan da 1,5 su bardağı ilave ederek beşamel sos kıvamına getirelim.

Tavada çok az sıvı yağında doğranmış soğanla arpacık soğanını kavuralım. Mantarları tuz ve karabiberi ilave ederek sote edelim.

Hindi etini küçük kuşbaşı, havuç ve patatesi biraz daha iri doğrayalım.

( kalan sebze suyu ve sebzeler ile güzel bir sebze çorbası yapabilirsiniz)

Pişen malzemeleri birleştirip harmanlayalım ve fırın kabına boşaltıp üzerine rendelenmiş kaşar yayalım ve üzerine galeta unu serperek 190 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.

Patates salatası veya püre eşliğinde servis yapalım.

not: dilerseniz tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz

Afiyet olsun.


 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara