- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMA SOSLU MANTARLI HİNDİ YAHNİ

kremalı mantarlı hindi yahni
KREMA SOSLU MANTARLI HİNDİ YAHNİ
Malzemeler
½ kg hindi göğüs eti
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet pırasa
1 adet patates
Birkaç sap maydanoz ve dereotu
2 adet defneyaprağı
2 adet karanfil
200 gram mantar( küçük doğranacak)
10 adet arpacık soğanı
1 adet kuru soğan( yemeklik doğranacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı maden suyu
1 su bardağı krema
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
100 gram rendelenmiş taze kaşar
Hazırlanması
Bütün hindi göğüs eti, kereviz, havuç, patates. Pırasa, defneyaprağı, karanfil ve maydanozla dereotunu sıcak su dolu bir tencereye alıp, sebzeler yumuşayana ve et pişene kadar 30 dakika kadar pişirip ılımaya bırakalım.
Bu arada, ayrı bir kapta tereyağını eritip, unu ilave ederek 2 dakika kadar kavuralım. Maden suyunu ve kremayı ilave ederken topaklanmaması için devamlı çırpalım. Pişen sebzeli hindi suyundan da 1,5 su bardağı ilave ederek beşamel sos kıvamına getirelim.
Tavada çok az sıvı yağında doğranmış soğanla arpacık soğanını kavuralım. Mantarları tuz ve karabiberi ilave ederek sote edelim.
Hindi etini küçük kuşbaşı, havuç ve patatesi biraz daha iri doğrayalım.
( kalan sebze suyu ve sebzeler ile güzel bir sebze çorbası yapabilirsiniz)
Pişen malzemeleri birleştirip harmanlayalım ve fırın kabına boşaltıp üzerine rendelenmiş kaşar yayalım ve üzerine galeta unu serperek 190 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Patates salatası veya püre eşliğinde servis yapalım.
not: dilerseniz tavuk eti ile de hazırlayabilirsiniz
Afiyet olsun.