- Kategori
- Yemek - Mutfak
REVANI TATLISI
Tatlı yiyelim,tatlı konuşalım.
Malzemeler:
4fincan toz şeker
3 ad yumurta
3 fincan yoğurt
7 fincan un
3 fincan irmik
1 çay kaşığı karbonat
Şurup:
4.5 su bardağı toz şeker 6–7 su bardağı su İnmeye yakın yarım limon suyu
Yapılışı:
Yumurtalar iyice çırpıldıktan sonra toz şeker ilave edilir ve yumurtalarla birlikte çırpılır. Yoğurt,un ve irmik ilave edilir. Daha sonra karbonat ilave edilerek tekrar çırpılır ve yağlanmış fırın tepsisine dökülür. 180 derecede 45 dak pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılımaya yakın küçük karelere kesilir. Sıcak şurup üstüne dökülür. Üstü kapatılarak şurubu iyice emmesi beklenir. Daha sonra servis tabağına alınır. Hindistan ceviziyle süslenir ve servis yapılır. Afiyet olsun.