Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

İyi bir maaş zammı almak için

Bu yıl ekonomik mali krizin etkisiyle dünya genelinde birçok firma zam yapmak bir yana maaş indirimine gitti. Peki sizce hala maaşlara zam bekleme ümidimiz var mı? Tüm bu yaşananlara rağmen... Zam almanın bir takım yolları olduğunu savunanlarda var, fakat bunun yanında zammı bir kenara bıkarıp işlerini muhafaza etmeye çalışanlarda.

Maaşlara yapılacak zamların ben bu yıl fazla merak edildiğini sanmıyorum aslında. Çünkü gerçekten dünya genelinde de birçok firma ya indirime gitti, ya da en iyi ihtimalle maaş zammını gündemine almadı. Hiç mi zam yapan firma yok. Elbetteki vardır. Ama bu kriz maaş yönünden birçok çalışana daha fazla dokundu. Fakat okumuş olduğum bir yazıda herşeye rağmen maaşlarına zam almak isteyenlerin bazı ipuçlarını da değerlendirmeleri mümkün. Ama olay kişinin kendinde bitiyor sonuçta. Girişimcilik, performans, adaptasyon vs. Ve bu özelliklerin yanında işte bazı ipuçları:

Düşük zam oranlarına kişisel performansın katkısı: Uluslararası İnsan Kaynakları Derneği'nin (WorldatWork) araştırmasına göre 2008’de maaş zamlarında ki net artış ortalama % 3.9 olarak gerçekleşti. Bu oranın 2009'da da aynı kalacağı görüşü hakim. Fakat dernek yetkililerine göre performansı yüksek olanlar için bu oran yüzde 5'e çıkabiliyor. Düşük performanslı çalışanlarda ise artış %2. Oda belki.

Kendi konumunuzdaki maaş oranlarını iyi analiz etmek ve fikir sahibi olmak bir avantaj olabilir. Fakat bu durum yaşadığımız şehir ve aynı konumda çalışan birinin ortalama maaşı ile aynı olacak diye birşey yok. Maaş pazarlığına oturduğunuzda elinizde maaş ve işinizin detayları ile ilgili veriler olmasında fayda var. Bu aynı zamanda sizin bilinçli ve bilgili bir çalışan olduğunuzu göstermesi açısında da artı bir etken. Böylece maaşınızın çok fazla düşük olduğunu kabul ettirebilirseniz artışınız ile ilgili daha rahat konuşabilirsiniz. Başka bir seçenek iş teklifi veya iş görüşmesinde elinizde iyi bir pazarlık unsuru olabilir.

Maaş artışları genelde yıllık olarak yapılır. Bundan dolayı yıl içinde ki başarılarınızı anlatabilmek veya hatırlatabilmek çok önemli. Birçok çalışan insan için mümkün değilse de, müdürünüzden, iş arkadaşlarınızdan aldığınız bir tebrik, müşterilerden gelen özel bir teşekkür gibi öne çıkan bir durumu da hatırlatmak fayda sağlayabilir.

İşyerlerinde çalışanlar için maaş kararları çoğu zaman üst düzey idarecelir tarafından alınır. Bazen birçok artınız olsa bile sizden sorumlu müdürünüzün maaşınıza etkisi çok ufak kalabilir. Bu durumda yapılacak fazla birşey yok. Eğer bu durum tatmin edici değilse yeni bir iş aramaktan başka yapacak birşey yok herhalde değilmi?

Aslında istifa bazen iyi bir koz olabilir maaş pazarlıklarında. Ama sanırım bu kozu kullanmak hem yürek ister (özellikle bu kriz dömeminde) hem de gerçekten yeri doldurulamaz olabileceğinize çok ama çok emin olmanız gerekir.

 
Toplam blog
: 91
: 3105
Kayıt tarihi
: 16.02.09
 
 

Yıllardır yazmadım... Şimdi yine devam.. Haftanın belirli günleri... Çünkü eskisi kadar vaktim yo..