Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '13

 
Kategori
İzmir
 

İzmir için kurtuluş umudu doğdu: Binali Yıldırım, İzmir büyük şehir adayı oluyor!...

İzmir için kurtuluş umudu doğdu: Binali Yıldırım, İzmir büyük şehir adayı oluyor!...
 

internetten alınmıştır.


AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım oluyor. Beşir Atalay'ın açıklamasından umut sinyali alınmış durumda:

Başbakan Vekili Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasıyla ilgili, "Sadullah beyi kendi iline gönderiyoruz. Binali Bey'i de inşallah gelecek hafta İzmir'e uğurlayacağız, oraya götüreceğiz" dedi.

Bu beklenen bir gelişmeydi. Bu defa, İzmiri  CHP'nin elinden almak isteyen Başbakan Erdoğan, her yönüyle İzmir için ideal bir aday koyuyor...

İşin aslı şu ki, Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına olan ihtiyacından çok, İzmir'in Sayın Yıldırım'ın başkanlığına ihtiyacı var.

Son on beş yılını bir siyasi "kilitlenme" uğruna kaybeden İzmir'in yeni on yıllar kaybetmeye tahammülü yok. İzmir, acilen Binali Yıldırım eliyle Başbakan Erdoğan'ın bakımına girmek zorunda.

CHP'li belediyelerin kolay yoldan seçilmişliğin rahatlığı içerisinde bakımsız bıraktıkları bu şehir, gerçekten de belediyeciliği bilen, hizmet ehli insanlara ihtiyaç duyuyor.

On küsür yıldır "ideolojinin deli gömleği" giydirilmiş İzmir, bu seçimlerde, kendini bu bağdan kurtarıp önümüzdeki beş yılını Binali Yıldırım gibi  iş bilen, çalışkan bir insana bırakmalı...

Bu defa, Atatürk, laiklik, din, mezhep, ideoloji...gibi Belediye hizmetleriyle hiç alakası olmayan argumanlar kenara atılmalı ve Metro, ulaşım, altyapı...gibi İzmirli'nin "yaşam tarzı"nı doğrudan etkileyen gerçekler konuşulmalı...

İzmir'in Binali Yıldırım'a olan ihtiyacı, Sayın Yıldırım'ın bu makama olan ihtiyacından çok fazladır, demiştim. Aslında, İzmir gibi yıllardır ihmal edilmiş, altyapısı sıfır, ulaşımı içler acısı bir şehire Belediye Başkanı olmakla Sayın Yıldırım fedakarlık yapmış oluyor.

Çok faal ve çok canlı bir Bakanlıktan İzmir Belediyesi gibi bir yığın problemleri olan bir yere gelmeyi kabul ettiği için Sayın Yıldırım'a müteşekkir olmalıyız.

Hangi fikirden, hangi görüşten olursa olsun, İzmir halkının çoğunluğu bu gerçeği kabul edecektir. Gözleri idelojik gözlüklerle karartılmış olanların önemi yok. İzmir'in sağduyulu halkı bu defa, şehrini emin ellere teslim edecektir.

CHP, isterse, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerikada "yüz görümlüğü" olarak vaad ettiği gibi AK Partinin yedi büyük ilini ele geçirsin...İzmir'de yaşayan biri olarak bu beni hiç ilgilendirmez...Ne var ki, şu İzmir bu defa AK Parti'nin ve onun seçkin üyesi Binali Bey'in eline geçsin...

İzmir'de yaşayan insanlar olarak buna şiddetle ihtiyacımız var.

İnşallah, bu defa İzmir, Atatürk başta olmak üzere her türlü idelojik istismarı yaparak belediye koltuklarını işgal eden beceriksiz insanlardan kurtulacak...

İnşallah, bu Yerel Seçimlerin galibi İzmir olacak..

Umarım, bu adaylık sinyali gerçek olur ve umarım İzmir yeni Başkanını bulur...

Sayın Yıldırım ve İzmir halkı için hayırlı uğunlu olsun, diyorum şimdiden...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..