Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
İzmir
 

Şimdiden..

Şimdiden..
 

Cennet sakinlerinden Andre, Cehenneme alınan arkadaşı  Pierre’i ziyaret etmek için başvurur. Başvurusu kabul edilir ve bizzat Şeytan, Andre’yi  arkadaşının özel dairesine götürür.

Pierre içeride oturmaktadır. Kucağında inanılmaz güzellikte , çıplak bir kadın, yanında bir tepsi dolusu meze ve elinde bir kadeh şampanya vardır. Andre gördüklerine inanamamaktadır.

‘’Cehennem bu mu yani ?’’ der.

‘’E, öyle, dostum’’ diye yanıtlar Pierre iç çekerek. ‘’Bu kadın benim ilk karım. Peynir desen Belçika peyniri.  Ve bu şampanya.. Ne diyeyim? Gerçekte şampanya bile değil! Amerikan malı!’’ (1)

***

İzmir’de yaşıyoruz ya. Havasından, suyundan mıdır nedir,  illa ki yakınacak bir şeyler bulacağız.

Pierre Cehennemde bile yakınmayı becerirken İzmir’de yaşayanlar olarak  geri mi kalacağız.

Daha iyilere, daha güzellere layık olduğumuza inandığımız sürece kuşkusuz eleştireceğiz, sorgulayacağız, isteyeceğiz. Ama bunları yaparken,  konular hakkında yeterince fikrimiz olmalı ki, konuşmaya hakkımız olsun. Olayları gerçek boyutlarında değerlendirebilelim ki  söylediklerimiz anlam kazansın.

Bunların yanı sıra öyle günlerden geçiyoruz ki yapılan bir sürü eleştiri, eylem ve  yakınma inanılmaz bir biçimde İzmir’i  elde etmek isteyenlerce koz olarak kullanılmaya ve biriktirilmeye çalışılıyor.

İzmir  sevgi kenti.

İzmir hoşgörü kenti.

İzmir kardeşlik ve barış kenti.

Ama en önemlisi İzmir bir duruş, bir yaşam tarzı ve bir başka dünya görüşünün simgesi.

Evet öyle, ama bu vurdumduymazlığımız devam ederse, bunlardan geriye ne kalacak bilemiyorum.

Biraz silkinip kentte neler olup bitiyor, yaşananların ardında ne var, belediye operasyonları hangi sürece hizmet ediyor diye düşünmek gerekiyor. Sonra kalkıp ‘buralara varacağını düşünmemiştim, ben o niyetle yapmamıştım’ benzeri tümceler kullanmanın hiçbir Yararı yok. Eğer gerçekten bu canım kentte yaşamak ve onu daha da iyiye, ileriye götürmek istiyorsak biraz düşünmekte yarar var. Şimdiden, iş işten geçtikten sonra değil!!. 

 

(1) Nietzsche Öldü! Bir Hipopotam Olarak Yeniden Doğdu/Catheart/Klein

 
Toplam blog
: 56
: 651
Kayıt tarihi
: 06.12.10
 
 

Bornova Anadolu Lisesi ve Sbf mezunuyum. Üniversite yıllarımda başlayan çalışma yaşamım kısa bir sür..