Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

30 Mart '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İzmir

İzmir
 

Güzel İZMİR


İZMİR için bir çok hikaye yazıldı seçim öncesinde. Bir çok kirli parmak İzmir’ i işaret etti. Fakat İzmir Mustafa Kemal’ in askerlerine gösterdiği ‘’İlk hedefiniz Akdenizdir ..İleri ‘’ dediği parmağı seçti.

Bir çok kişinin aksine özellikle bu seçimde İzmir’ de bir değişim olmayacağına çok inanıyordum. Siyasetten anlamasam da İzmir’ de yapılanın yanlış siyaset olduğunu düşünüyordum. Bu yanlış siyasetle İzmir’ i ne almak ne de fethetmek mümkündür.

Değerli ağabeyim İzmir’ li blogçu Ali Açıköz’ ün 22.03.2009’ da yazdığı ‘ İzmir için iftar vakti.’ Bloğuna yaptığım yorumda da bunu açık dille belirmiştim.

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=169561

İzmir’ in çağın gerisinde kaldığından ve çağı yakalamak için AKP’ ye oy vermesi gerektiğini savunan bir yazıydı bu. İzmir niçin geri kaldı? Bence sağ parti iktidarlarının adaletsiz yönetim sergilemesinden dolayı geri kaldı. Bu şehir sol partiyi tutuyor diye herkes yolunu tıkadı. İzmir farklı partiden diye hiçbir yatırım yapmayacaksınız, her türlü geliri keseceksiniz, kaliteli projeleri askıya alacaksınız. Ondan sonra da bu belediye hiçbir şey yapmıyor diye reklam yapacaksınız. İzmir’ li de bunu yiyecek öyle mi?

Ben CHP’ nin Türkiye’de yanlış bir politika sergilediğini düşünüyorum. Fakat aynı yanlışı AKP’ de İzmir’ de yapıyor. Öyle dayatmalarla , fethetmelerle, boş laflarla İzmir alınmaz. Burası özgürlükler şehri İZMİR, burası EGE…

İzmir’ in kadınları güzellikleriyle meşhurdur. Şimdi özgürlükleriyle daha da güzelleştiler, daha bir meşhur oldular. Gavur İzmir’ in güzel kadınları kendilerine verilen hak ve özgürlüğe sahip çıktılar. Ergenekon’un güzergahı bundan sonra İzmir’ e dönerse hiç şaşırmam.

Bizler hiçbir zaman kendimize gavur İzmir’ li demedik. Fakat herkes bize gavur İzmir dedi. Madem gavuruz alın size seçim sonuçları …Bizi sizler gavur yaptınız, ne derler bu da tüm Türkiye’ ye kapak olsun… Teşekkürler İZMİR.

Kır kalbimizi gönlün olsun
Al her yer senin olsun
Sade İzmir bizim olsun
Buda sana kapak olsun…

Sen demedin mi fethederim diye
Şimdi ağlaman ve sızlanman niye
Bak şimdi geride bıraktığın maziye
Buda sana kapak olsun…

Çok geçmez bulursun bir yalan
Bu hareketin taktire şayan
Al sana İZMİR’den bir armağan
Buda sana kapak olsun…


Aliağa CHP
Balçova CHP
Bayındır CHP
Bayraklı CHP
Bergama CHP
Beydağ CHP
Bornova CHP
Buca CHP
Çeşme CHP
Çiğli CHP
Dikili CHP
Foça CHP
Gaziemir CHP
Güzelbahçe CHP
Karaburun CHP
Karabağlar CHP
Karşıyaka CHP
Kemalpaşa CHP
Kınık CHP
Kiraz CHP
Konak CHP
Menderes CHP
Menemen CHP
Narlıdere CHP
Ödemiş CHP
Seferihisar CHP
Selçuk CHP
Tire DP
Torbalı CHP
Urla CHP

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ CHP

Dip Not: Resim internetten bilinmeyen bir siteden geçmiş zamanda alınmıştır. Şiir Sinan Öztürk’ün Kapak olsun şiirinden esinlenerek yazılmıştır. Kapak olsun şiirinin tüm hakları Sinan öztürk’e aittir. Espri mahiyetinde şiirin sözlerinde değişiklik yapılmıştır.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..