​ Kaddafi'nin katili bulundu / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kaddafi'nin katili bulundu

Kaddafi'nin katili bulundu
 

1998 yılında Hürriyet gazetesinde Enis Berberoğlu yazmış;

Nesim Malki cinayeti gösteriyor ki bazen kan dökmek trilyonlarca liralık kazancın kapısını aralıyor.

28 Kasım 1995'te Bursa'da öldürülen Malki'nin cinayetinin 'taşeron' eylemi olduğu ortadaydı ama acaba siparişi veren kimdi?

Berberoğlu yazısında, ''Cinayet sonrası kimin mal varlığında kaynağı belirsiz artış ya da borcunda azalış varsa siparişi o vermiştir'' diyordu.

Hemen olmasa da sonuçta katil de bulundu BMW ile ödüllendirilen tetikçi de.

Görüldü ki tetiği çeken el, sadece bir piyon. Arkada bu cinayetin çözümünü engellemeye çalışan politikacılar, bağlantılı işadamları ve kafa karıştıran medya var.

İtalya, Fransa yıllarca Kuzey Afrikadaki halkları sömürdü, iliklerini kuruttu, köleleştirdi. Fransa'nın Cezayir'de ve İtalya'nın Libya'da toplama kamplarında yüzbinlerce müslümanı öldürmelerinin üstünden daha bir asır bile geçmedi. 

Herkes kendi yaptığı katliamı unuttu, vurun abalıya yapıyor şimdi. Fransa ve İtalya, sözde Ermeni Katliamı'nı parlamentolarında kim daha önce tanıyacak diye yarış ederek ardı ardına tanıdılar...

Berlusconi'nin Kaddafi'nin elini öptüğü Sirte, şimdi bir katliam ile anılıyor. NATO destekli 'Ulusal Güçler', Kaddafi'yi saklandığı yerde bulup ülkelerindeki özgürlüğü ayaklar altına aldığını haykırarak cesedini yerlerde sürüklediler.

İtalyan ve Fransız basını başta olmak üzere dünya medyası da Devrim'e alkış tuttu, diktatör Kaddafi'nin gidişini Hillary Clinton televizyonlarda kahkalar atarak karşıladı. ''Sizin bu işlerde bir dahliniz var mı?'' diyen muhabire 'Veni, vidi, vici' demeye getirdi. ''Gittik, gördük ve O öldü'' dedi geçtiğimiz hafta Trablus'a yaptığı ziyareti anımsatarak.

Şimdilik söylenen, Libya Devleti'nin dünyanın çeşitli ülkelerinde 200 milyar dolarının olduğu. Malum İsviçre'de özel hesapları, kimin ne kadar parası olduğunu bilmek için kahin olmak bile yetmez, o yüzden İsviçre'yi tüm bu hesapların dışında tutmak gerekir.

İtalya'da tespit edilen 11 milyar doların yanı sıra duyduk ki Fiat'ın % 7'si ve Juventus'un da % 3'ü Libya Devleti'ninmiş.

Türkiye'de de, Birleşmiş Milletler Kararı'na göre el konulan ve yönetimi TMSF'na geçen Arap-Türk Bankası'nda 1,4 milyar ve Kamu bankalarında da 600 milyon dolar olmak üzere parası bulunuyormuş Libya'nın. 

Libya'da iktidarı ele geçiren geçici Ulusal Hükümet, yurtdışındaki paralarını kullanmak için başvuruda bulunmuş bu ülkelere. Yanıt gelmekte gecikmemiş, ''Hayır, kullanamazsınız''.

Kısaca, ''Sayemizde diktatörünüzden kurtuldunuz, üstüne üstlük ayağınıza kadar demokrasi getirdik bir de ne parası istiyorsunuz?'' demeye getirmişler.

Geldik mi Enis Berberoğlu'nun dediğine, ''Bazen kan dökmek trilyonlarca liralık kazancın kapısını aralıyor''muş gerçekten de. 

Halk, tetikçi ile azmettiriciyi birbirinden ayırmayı beceremedikten sonra daha çok kapı aralanır, kapanır dünyamızda...  

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..