Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kaddafinin kadayıfı

Kaddafinin kadayıfı
 

Yıllar önce, Libya da iş yapan, iş adamlarımızın paralarını iç eden Kaddafi, giderayak, bir kazık daha atıyor. Milyarları Libya da bırakıp, kaçıyoruz. Kaçışın adı da, süper tahliye. Bu kaçış, biraz pahalıya patlayacak gibi. İktidar, Libya dan kaçışımızı seçim yatırımına dönüştürme çabasında. Hani, neredeyse gelenleri mehteranla karşılayacağız. Osmanlı, Arabistan dan dönüyor. 42 yıllık diktatör, kısa bir süre önce, Başbakanımıza, insan hakları ödülü mü ne vermişti. Kılıçdaroğlu, Başbakana ödülü geri vermesi önerisinde bulununca, Başbakan çok kızmıştı.Şimdi ödülü geri verirsem, Kaddafi çok kızar, oradaki vatandaşlarımıza zarar verir, demeye getirmişti. Başbakan ödülü vermedi ama, vatandaşlarımızın malları, evleri barkları yağmalandı. Kendi canının peşine düşen Kaddafi nin, Türkler umurundaydı sanki. Bu duruma ses çıkarmayan Başbakanımız, Kılıçdaroğluna ver yansın ediyor. Mısırdaki ayaklanmalarda, Hüsnü Mübarek e, bırak git, halkının sesini dinle diyen, Başbakanımızın, Kaddafiye söyleyecek sözü yok, Başbakanın Kaddafisi, Kılıçdaroğlu sanki. 

İngiltere de yayımlanan bir gazeteye göre, Türkiye de, haziran da yapılacak seçimin mutlak galibi, AKP. Makalenin yazarı, Recep Tayyip Erdoğan ı, şimdiden kutlamış bile. Sayın mister, sen kendi ülkendeki Başbakanla ilgilensen de, bizimkini bize bıraksan, daha romantik olmaz mı? Biz, sizin seçimlerinize hiç karıştık mı ki, sen bizimkine karışıyorsun. Go home be, go home. Allah, Allah. O my God. Biz, şurada dibimizde olanlara ses çıkaramıyoruz, adam İngiltere den kalkmış, bizim seçimlerimize ahkam kesiyor. Kaddafi diyor ki: İngiliz Kraliçesi kaç yıldır iktidarda, sesini çıkaran var mı? Benim ki daha 42 yıl oldu. Mister gazeteci, kendi Kraliçesi ile ilgilensin. 

Arap ayaklanmalarına dalmaktan, kendi seçimlerimizi unuttuk. Mısır da, Mübarek in yerini, ordu alınca Devrim oluyor. Alfabesi, sağdan, sola olanların, devrimi de böyle oluyor her halde. Şimdi, Kaddafi nin yerine kim gelecek acaba? Paralı ordusunun komutanı olmasın sakın? Hani, yakışır da. İnanamadığım şey, Bülent Arın çın, bu durumlara sessiz kalması. Arın çın, Libya da, kimi, kimsesi yok muydu acaba? En çok da, Kaddafinin çadırını merak ediyorum. Kanki si, Berlusconi de, aynısından yaptırmıştı. Çadır alemi de bir başka oluyor her halde? Bu, çadır merakı, Kaddafi ye, Osmanlıdan miras kalmıştır. Bizim de, Padişah otağları mız ünlüdür. 

BDP liler, seçime bağımsız aday olarak gireceklermiş. Başka türlüsünü beklemek abes olurdu. Diyorlar ki, 15 milyon Kürt vatandaşımız var. Pardon, biz vatandaş diyoruz, onlar demiyorlar. Her neyse, 15 milyon Kürt var. O zaman, niye bağımsız oluyorlar? 15 Milyon üyesi olan bir partinin, seçim korkusu olur mu? Ben, Kürt olsam, bunlardan kurtulmanın tam zamanı der, hiç birine oyumu vermezdim. Bana göre, bunların hepsi ağa. İçlerinde halkın içinden gelen biri varsa, arap olayım. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..