Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Kadıköy'de Süper Final Olursa... "Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor"

Kadıköy'de Süper Final Olursa... "Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor"
 

Fenerbahçe; Süper Final ilk maçında Kadıköy'de Trabzonspor'u ağırladı. Güçlü rakibi karşısında ilk dakikadan itibaren müthiş bir mücadele gösteren ve maç sonuna kadar oyun hakimiyetini elinde bulunduran takım, 6 maçlık seriye güzel bir moralle başlamış oldu. 40 haftadır Kadıköy'de mağlup olmayan Fenerbahçe, 41. maçında yenilmezlik serisini şölene çevirdi.

Maça ilk saniyeden itibaren etkili başlayan ev sahibi, seyircisinin de desteği ile sezon başından bu yana göstermediği bir performansı, belki de Süper Final'e sakladığı mücadelesini, bu akşam doyasıya sergilemiş oldu. Henüz 8. dakikada Alex'in pasında Sow, Tolga ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciyi geçemedi. Topu boşta kalan Alex'e tekrar gönderebilse ilk gol çok erken gelmiş olacaktı.

Maçın 19. dakikasında Gökhan, bireysel çabası ile taç çizgisi yakınında rakibinden çaldığı topu ceza sahasına kadar taşıdı. Tolga'nın üzerinden aşırtmak istediği top direkten döndü. Dakika 25'te Sow müsait pozisyonda kötü bir vole ile topu dışarıya gönderdi. Cristian 36. dakikada ceza alanı dışından topu Tolga'nın sağından ağlara gönderdi. (1-0) İlk yarıda Trabzonspor; Zokora, Alanzinho ve Halil ile toplam 3 şut denemesi dışında pozisyon geliştiremedi. İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

Fenerbahçe, ikinci yarıda, geçen haftalarda alışkın olduğumuz gibi, skor üstünlüğünü kullanarak oyunu geride kabul etmedi. Maçın belli bölümlerinde saha içinde aktif dinlenme yaptı, sakin paslaşmalarla oyun temposunu istediği gibi ayarladı ve özellikle rakibi önde karşıladı. 

Dakika 61'de seyircisinin gösterisine alışkın olan Trabzonspor bu defa 61. dakikada kalesinde golü gördü. Kadıköy'de 61. dakikayı kutlayacak konuk taraftar yoktu, aslında iyiki de yoktu. Fenerbahçe'nin ilk golünü atan Cristian, orta alandan ceza sahasına sürüklediği topu, boşta bulunan Sow'a gönderdi, Sow golü kaydetti. (2-0) Cristian, 1 gol 1 asistle maça adını yazdırmayı başardı.

Dakika 63'de Emre'nin hatasında, ceza alanına giren Serkan Balcı'nın vuruşunu Volkan kurtardı ve Emre'yi teselli etmeyi de ihmal etmedi. Dakika 77 Emre ve Sow oyundan alındı, Semih ve Selçuk oyuna dahil oldu. Maçın son anında Aykut Hoca Alex'i Bienvenu ile değiştirerek hem zaman kazandı, hem de kaptanı seyirciye alkışlatarak bu akşamki performansını ödüllendirdi.

Fenerbahçe'nin bu denli yüksek performansla oynayacağını maç öncesi tahmin eden sanırım yoktur. Bu istek ve hırsı yine Kadıköy'de Galatasaray maçında izlemiştik, ancak o da yarım saat sürmüştü. Takımda koşmayan, mücadele etmeyen oyuncu yoktu. Cristian'ın oyuna katkısı, Mehmet Topuz'un belki de 2 yıldır göstermediği performansı (2.yarı performansı biraz düşmüş olsa da) gözden kaçmadı. Gökhan Gönül'ün sahada ayak basmadığı yer kalmadı. Dakika 90+2 karşı köşe bayrağı yakınında rakibe pres yapıp takımı adına taç kazanıyor. Cristian dakika 90+3 yine aynı çizgide rakibe baskı yapıyor ve köşe atışı kazanıyor.

Bu akşam, sadece Bekir'in çok sayıda hata yapması bizi tedirgin etti. Bekir'in ceza alanı yakınında risk almaması ve sık sık Volkan'a, çerçeveye doğru geri pas yapmaması gerekir.

Bu akşam; Süper Final'in ilk maçı, ilk heyecanı, ilk golü ve ilk galibiyeti... Kısacası, bu akşam Kadıköy'de Süper Final'e yakışır bir Fenerbahçe vardı.

 

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..