Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Açılış Fenerbahçe'den! Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor

Açılış Fenerbahçe'den! Fenerbahçe 2-0 Trabzonspor
 

Spor Toto Süper Lig'in Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda oynanan ilk maçta Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Trabzonspor'u ağırladı. Cristian Baroni ve Moussa Sow'un attığı gollerle sahadan galip ayrılan taraf sarı lacivertliler oldu.

Bence bu maça iki taraflı bakmak gerek. Fenerbahçe nasıl yendi, Trabzonspor nasıl yenildi diye. Tabii bundan önce oynana futbolu değerlendirmek daha faydalı olur diye düşünüyorum. Doksan dakika boyunca keyifli bir mücadele vardı. Olaysız, temiz, güzel bir müsabakaydı. Pozisyon açısından çok zengin olmasa da, sahadaki futbol keyif verdi. Sıkıcı bir maç değildi en azından. Süper Final'in "süper"liğine yakışır bir maç mıydı, onu da bilemiyorum açıkçası. Daha fazla şut, daha fazla gol olsaydı futbolseverler için daha da eğlenceli olurdu. 

Fenerbahçe'yle başlamak istiyorum. Sarı lacivertlilerde eleştirilen bir konu vardı, o da gol attıktan sonra takımın geriye geçilmesiydi. Aykut Kocaman, bu yönüyle fazlasıyla eleştiriliyordu. Bugün bu olmadı, Fenerbahçe gol attıktan sonra da rakip kaleye yüklenmeye ve baskısını sürdürmeye devam etti. Görülen en bariz gelişme buydu bana göre. Doksan dakikaya baktığımızda üstün olan tarafın sarı lacivertliler olduğunu ve rahat bir galibiyete ulaştıklarını söyleyebilirim. Kalelerinde zaman zaman tehlikeler yaşadılar, hatta geride az adamla yakalanarak rakibine kontrataktan pozisyon da verdiler. Olması gereken bu aslında. Futbolcular, skor ne olursa olsun doksan dakika boyunca atağı düşünmeli ki futbol zevk versin. Öncelikle bunu başardı ev sahibi ekip.

Daha sonra, pas trafiğinden bahsetmeliyiz. Gerçekten çok iyi bir takım oyunu oynadılar. Aralarında iyi paslaştılar, rakip yarı sahada birbirlerine yardım ederek avantajlı konuma geldiler ve Trabzonspor'un savunma oyuncularını yordular, kafalarını karıştırdılar bir anlamda. Bu da oyuna keyif veren bir etkendi. Ayrıca savunmada da bazı hatalar olmasına rağmen, bu işi de sıkı tuttular. Bordo mavililerin sürekli uzaktan şut denemesi bunun bir ispatı olabilir. Bir de, bireysel performanslarıyla öne çıkan futbolcular da vardı. Alex ve Baroni özellikle maçın başından beri attığı paslarla takımına büyük katkı sağladılar. Aynı zamanda akıllı oyunuyla Sow'un da aynı işi yaptığını düşünüyorum. Güzel ve hak edilmiş bir galibiyetti. Mücadele, baskı, hırs güzel futbolu ve üç puanı getirdi.

Trabzonspor'a gelirsek, Fenerbahçe kadar istekli değillerdi. Sanki galibiyet için gelmemişlerdi. Zaten bunu isteyen bir takımın bu kadar kötü atak yapması beklenemez. Kanatlardan destek alınamaması bir tarafa -Celutska ara sıra ileriye çıktı, burada bir sorun yok ama yetersizdi- futbolcular ayaklarında top tutamadılar. Bordo mavililerde gol atacak futbolcu yok, yedek kulübesi de yeterince iyi değil. Fenerbahçe savunmasını zaten aşamadılar. Aşamayacaklarını anlayınca maçın başında bir iki şut denediler, bu olumlu ve akıllıcaydı bana göre. Eğer ki ceza sahasına giremiyorlarsa, dışarıdan attıkları şutlarla gol bulmaya çalışabilirlerdi. Bunu maç boyunca sürdürebilseler, oyunu da keyiflendirirlerdi. 

Sarı lacivertlilerin oyununu kabullendiler kendi yarı alanlarında. Burak'ı fazlasıyla eleştirebilirim. Doksan dakika boyunca yaptığı işler akıl almaz. Yapmaması gereken işler yapıyor. Takımdaki paslaşma, yardımlaşma da iyi değil. Hatalar yapıldı ve sonuçta kaybedildi. Kaybedilen her puan, hedeften uzaklaşmak demektir. Böyle oynayarak Süper Final'de fazla bir şey elde edebileceklerini düşünmüyorum.

Yine de her iki takımı da tebrik ediyorum ve Süper Final'de başarılar diliyorum... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..