Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '14

 
Kategori
İlişkiler
 

Kadınla kadının, erkekle erkeğin arkadaşlığı mantıksız; doğru arkadaşlık kadın-erkek arkadaşlığıdır

Kadınla kadının, erkekle erkeğin arkadaşlığı mantıksız; doğru arkadaşlık kadın-erkek arkadaşlığıdır
 

Bütün kızlar toplandık, toplandık… Deyin ki bana, Türkiye’de kadınla erkeğin arkadaşlığı ahlaksızlık olarak niteleniyor; bu nedenle biz böyle kız kıza, erkek erkeğe…

Kadınla erkek arkadaş olamıyorsa evlenmesin de; hayatın hiçbir yerinde yan yana gelmesin, Türkiye’yi ikiye bölelim, erkekler doğuda yaşasın, kadınlar batıda. Konuşmaları, yan yana olmaları, bir araya gelmeleri, oturup kalkmaları bu kadar tehlikeliyse niye aynı dünyada birlikte yaşıyoruz ki? Hem kadınla erkek arkadaş olmasın diyorsun hem de dokuz tane birden alıyorsun. Fetvacıların ataları harem kuruyorlardı, harem!

Ben işte söylüyorum, mesele namus ise arkadaş olanlar değil olamayanlar yatıyorlar. Ben hayatım boyunca arkadaş olduğum hiçbir kadının elini bile tutmadım. Arkadaş olmadıklarımla, olamadıklarımla neler oldu, neler!

Ne kadar kötü bir durum ya… Kadınlar (hatta erkekler de) korkudan, birileri görecek, laf söyleyecek, adımız çıkacak diye birbirleriyle arkadaş olamıyorlar. Ben de diyorum ki sizinle arkadaş olmayanlarla, toplantılarınıza katılmayan, aranıza girmeyenlerle konuşmayın, selam bile vermeyin, yalnız kalsınlar, yalnız ölsünler.

E kadınlarla erkekler arkadaş olamayınca mecburen tuhaf kombinezonlar ortaya çıkıyor: Kız kıza… La git, kız kıza arkadaşlık mı olurmuş! Arkadaşlığın amacı sizde olmayıp karşıda olanı veya karşıda olmayıp sizde olanı paylaşmaktır. Ben kızım, sen de kızsın. Bende mini etek, sende sini etek, neyi paylaşacağız ki!

Kadınla erkek birbirlerini hiç görmesin, sorun değil… Kadın kadına ya da erkek erkeğe anlayışı doğaya da aykırı, gerici zihniyetlerin mecbur bıraktığı ya da ilişkileri tüketmiş özgürlerin fantezi arayışı… Üstelik bence ahlaki yönü de tartışılır. Gay’miş, lezbiyenmiş sorun değil, yeter ki namus elden gitmesin!

Kadın kadına ya da erkek erkeğe arkadaşlığın bir anlamı yok ki… Kuru kuruya muhabbet. Oysa karşı cinslerin duyguları farklıdır. Kadın kadına ya da erkek erkeğe konuşurken ağzınızla konuşursunuz; kadın erkek arkadaşlığında ise kalbinizle… Bir kadın bir kadınla buluşurken belki de hiç süslenmez. Ama erkek olursa öyle mi? Neden acaba?

Kadın kadına ya da erkek erkeğe arkadaşlık zaman kaybı. Üstelik seçtiği arkadaş kişinin kültür ve medeniyet seviyesini de gösterir. İki erkek oturmuş konuşuyorsunuz. “Bunlar ne ya, oduna mı gidiyorlar” denir. Ya da iki kadın, “Birlikte çamaşır yıkayacaklar her halde”  Ben romantik bir aşk filmini bir erkekle beraber seyretmem şahsen. Ortada romantiklik falan kalmaz. Karate filmi olsa neyse. Ben aşk filmini güzel bir kadınla birlikte izlemek isterim. Çünkü varlığının güzel kokusu meltem rüzgârı gibi çevrende dolaşır.

Bir topluluk yalnızca erkeklerden oluşuyorsa at gitsin, kadınlardan oluşuyorsa da… Topluluğu anlamlı kılan kadının yanında erkek, erkeğin yanında ise kadın olmasıdır. Tek başına kadınlardan oluşan ya da sadece erkeklerden oluşan gurupların medeniyet derecesi tartışılır. Kadınlarla erkeklerden oluşan bir gurup otomatik cennetliktir. Kadının tek başına cazibesi yoktur, erkeğin de; ancak birlikte olurlarsa bir güzellik ortaya çıkar. Zira kadının değerini erkek, erkeğin değerini de kadın bilir.

Türkiye’de kadınla kadının erkekle erkeğin arkadaş olması mecburiyetten ama bunu isteyenler de var gibi… Özellikle kadınlar cephesinde. Bu da normal, zira erkekler yine de bir şekilde serbestler, bir erkekle konuşuyor diye öldürülen kadınlar var oysa. Siz kadınsanız kaç yaşınızda olursanız olun arkadaşınız erkeklerdir. Kına damı gibi kadın kadına arkadaşlık mı olurmuş.

Kapalı dindar olabilirsiniz. Eşiniz olabilir. Korkusuzca duvarları yıkarak dışarı çıkın ve Âdem'in çocuklarıyla tanışın. Kadınsanız kadınlara duygularınızı anlatamazsınız. Anlatsanız da anlamazlar. Zira o duygular gideceği yere gitmelidir. Sizde kalırsa içinizde çöreklenir, dert olur.

Ahlaksızlık kendini bilmeyen insanların işidir. Kaçamak, aldatma, ihanet açık ve dürüst arkadaşlıklarda değil arkadaş olmayan ya da arkadaş olmasına izin verilmeyenlerde daha fazladır. Erkeklerle ya da kadınlarla arkadaş olmaktan çekinmeyin. Ancak sizin için çok önemliyse ve öyle olmanız isteniyorsa ahlak, inanç ve ilkelerinize bağlı kalın. Hiç arkadaş olamazsın diyenleri kesinlikle dinlemeyin. Onlarla evliyseniz boşanın; çünkü normal bir arkadaşlığa izin vermeyenlerden eş olmaz.

Ayrıca etrafında onca erkek/ya da kadın varken ısrarla kadınlarla/ya da erkeklerle arkadaş olanların ben şahsen normal olmadıklarını düşünüyorum. Kadın olduğun halde kadınları çok seviyorsan ve arada özel bir neden yoksa kişilik sorunu da söz konusu olabilir. Çünkü normali bir kadının erkekle, erkeğin de kadınla arkadaş olmasıdır. Kadınsın kadınla arkadaş oluyorsun, madem o kadar seviyorsan evliliği de onunla yap; niye koca diye yollara düşüyorsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..