Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '07

 
Kategori
İnançlar
 

Kadınlara engel

Kadınlara engel
 

Örtü mevzunu artık saptırıldığı için kapattım. Gelen hükümlerin kime ne için geldiğini tartışacak ta değilim. Aklıma takılanları da paylaşarak akıl süzgeçinden geçirmek üzere, Cuma namazı nın neden kadınlara değil de erkeklere has sanıldığını bilmek istedim.Her müblümana farz olan bir hüküm ;ayrı ayrı farz olunur mu?

Cuma suresi(Ey iman edenler!Cuma günü namaz için çağırıldığında , Allahın zikrine koşun..9)Bu ayete göre iman edenler kapsamına kadın girmiyor mu?

Diğer yandan Cuma nazmının Farz olmadığı söyleniyor.O zaman bu erkekleri kapsamıyor mu?

Cenaze namazı tartışılmıştı ama türban kadar popüler olmadı ama o da farz mı?Peki kılınamayacak durumda ölenin akibeti ne.ya da kayıp cesetlerin.Cenaze namazı cemaatle de kılınması şart değildir deniyor.Bir kişi kılsa diğerlerinin farzını da düşürüyor yükümlülükten.o zaman bunu cinsiyeti ayrı mı?

Buna göre kadınlar Cuma namazlarına neden katılamıyor? Gerçi diğer farzların edasını da tam ettikleri pek söylenemeyenler için değil bu sözüm de.Şimdi soruyorum erbabına? Kadın kısmımız, Kuafor, masaj, spor salonu, estetik salonları, siyasi kuruluş toplulukları, reklam afişleri dışında Cuma , Bayram, Cenaze ve vakit namazlarına camilerde neden rahatça katılamıyorlar?

Bir Hadis-işerif gelgi aklıma;”Öyle bir zaman gelecekki, insan oruç tutar ama kabul lmaz, namaz kılar ama kabul olmaz , hacca gider ama kabul olmaz .Çünkü yediği , içtiği, giydiği haramdır..

Eğer bir kişi zamanında bir şeylerden şikayet ediyorsa , bu amellerin bozukluğundandır (Beyhaki).Zaman gösterdi ki Cennet ucuz değil, Cehennemde lüzumsuz değil.bu ikisi için ibadet edenlerde Menfaatsiz bir iman söz konusu değil.Bir diğer deyişle, Cennet vaat edilmeseydi eğer, kimse dini takmazmış meğer…

 
Toplam blog
: 165
: 856
Kayıt tarihi
: 17.10.07
 
 

Edebiyet fakültesi  mezunuyum. Öğrenmenin yaşı yoktur diyerek çeşitli kurslardan da el sanatları ..