Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kahve bahane

Kahve bahane
 

Köpüklü kahvenin hatırı


En iyi sosyal aktivite ne diye sorarsanız, cevabım; kahve molalarıdır. Ev Hanımları, komşularıyla bir araya gelir bu bahaneyle. Her gün hep aynı şeyi yapmak zordur, hele de yapılan iş görülmüyorsa. Evi temizlersin, kirlernir. Ütü yaparsın, buruşur. Yemek pişirirsin, yenilip tükenir. Tüm bu yorgunlukların atılması, komşulardaki bir fincan kahveyle giderilir. 

İş yerlerinde de, bir küçük moladır. Kafa toplanması, yeni fikirler ortaya çıkarılması, hatta yeni gelen iş arkadaşının tanınması. Büyük işlerin büyük toplantılarında, kahve ikram edilir. Zihinler açılsın da kararlar doğru alınsın diye. Bunların hepsi bir yudum kahveden geçer.

Akşamları yemek sonrası, hele de iftar zamanı. Ailenin, arkadaşların günün gelişmelerini paylaştıkları anları yaşatır. Büyük anneler, babalar  varsa orada, tam bir şölene dönüşür. Evle, çocuklarla, ilgili kararlar öncesi, yorgunluklar sonrası, hep kahve molası verilir.

Sadesi, damla sakızlısı, ortası, şekerlisi. Yanında bir küçük lokum veya çikolatası. Sonrasında bir bardak su, olmazsa olmazı. Bunların hepsi bahanesi. Köpüklü köpüklü içilen kahvenin tadı, karşındakiyle ettiğin güzel bir çift sözün esası.

Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..