- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kahveli Kurabiye

Kahveli Kurabiye
Kahveli Kurabiyelerimizin Malzemeleri:
Yarim paket dolaptan çıkartılıp biraz bekletilmiş margarin
2 adet yumurta ( 1 yumurtanın akını üzeri için ayıracağız)
1 su bardağı toz seker
1 çorba kaşığı neskafe
1 paket kabartma tozu
3 çorba kasığı süt
3 su bardağı un
Kurabiyemizin Üzeri İçin:
1 su bardağı fındık ya da ceviz
Kahveli Kurabiyemizin Hazırlanışı:
Karıştırma kabının içerisine margarini, sekeri, yumurtaları ( 1 adet yumurtanın akını ayırmayı unutmayalım lütfen) ve sütü alıp elimizle karıştıralım.
Sonra 2 su bardağı un, kabartma tozunu, kahveyi yavaş yavaş karıştırma kabına ekleyelim.
Halen hamurumuz çok cıvık. Elimizde kalan 1 su bardağı undan bir kısmını dökelim ve elimizdeki hamurları kaptaki hamura katalım. Böylece kalan unu hamurumuza karıştırırken elimize yapışan hamurlardan da kurtulmuş olacağız.
Kalan unumuzu yavaş yavaş hamurumuza yedirelim. Hamurun hala un alabileceğini düşünürsünüz ama daha fazla un katmamız kutabiyemizin kaya gibi sertleşmesine neden olur.
Hamurumuzdan cevizden biraz daha küçük büyüklükte parçalar koparıp önce yumurta akına daha sonra fındığa ya da cevize bulayıp yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsimize aralıklı olarak dizelim.
Hamurları koparıp yuvarlarken ara ara elimizi unlayabiliriz .Bu işlem hamurların elimize yapışmasına engel olur. (Normalde kurabiye hamurlarında süt olmaz o yüzden kurabiye hamurları ele yapışmaz ancak bu kurabiyede süt kullanmamız gerektiğinden hamurların elimize yapışması çok normaldir.)
170 derecede ısıtılmlş fırınımızda kurabiyelerimizin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim
Fırın tepsisinden, 15 dakika kadar soğuttuktan sonra çıkaralım.