Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
 

Kalbine ses ver (Listen to Your Heart)

Kalbine ses ver (Listen to Your Heart)
 

Danny hayat dolu bir genç. Yaşadığı hayatın her anından mutluluk duyan ve aldığı her nefes için şükreden biri. Danny'nin altın gibi bir kalbi var. Sokakta gazete satan bir kişiden her sabah gazete alır, ama okuması için değil, ona bir faydası dokunsun diye. Süslü püslü köşklerden alıpta ona yaklaşmayanlara inat... Şarkıcı ve söz yazarı olan Danny aynı zamanda garson olarak çalışmaktadır. Kendisinin değil şarkılarının ünlü olması en büyük hayali.

Filmin konusu Danny'nin aşkı, zengin ve sağır Ariana adındaki bir kıza aşık olması üzerine kurulmuş. Aşkı ona yeni şarkılar yazması için ilham kaynağı olurken  yarattığı şarkıların aşık olduğu kız  tarafından duyulamaması onu üzmektedir. Çünkü Ariana bir engellidir. Danny arkadaşının onu uyarması üzerine "Sırf  zor diye güzel bir şeyi bırakacak değilim"  cevabını vererek   temiz kalbini bir an bile kirletmeden aşkının peşinden gitmek için elinden geleni yapıyor.

Bu film insanı hayat,aşk ve hayatta yapılacak seçimler hakkında düşündürüyor . İşitmenin etrafımızdaki dünyayı anlamak için esas olmadığını, kulağımız olduğu halde bile bazen çevremizi duymazdan, anlamazdan geldiğimizi anlatıyor. İnsan hisslerinin, insan kalbinin her şeyden üstün olduğunu gösteriyor. 

 
Toplam blog
: 2
: 1088
Kayıt tarihi
: 24.02.12
 
 

1988 doğumluyum. Bakü Slavyan Üniversitesinde okuyorum. MEVLANA'NIN güzel kelamlarındaki gibi; ..