- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kalburabastı

KALBURABASTI
Yöresel lezzetli gevrek bir hamur tatlısıdır.
MALZEMELER
1 paket yumuşak tereyağı
3 su bardağı un
1.5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı ay çiçek yağı
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabarma tozu
½ limon kabuğu rendesi
100 gram ceviz içi
3 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
HAZIRLANMASI
Şerbeti kaynatarak bir kenarda soğumaya bırakalım.
Tereyağı ve unu karıştırma kabında birbirine iyice yedirerek yoğuralım.
Sırasıyla; yoğurt, kabartma tozu ve sıvı yağı ve limon kabuğu rendesini ilave edelim.
Yumurtayı iyice çırpalım ve hamura katarak iyice yoğurup üstüne bir örtü örterek 15 dakika dinlendirelim.
Hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
Her bezeyi, 5-6 cm genişliğinde açarak ortasına dövülmüş ceviz içi koyup kapatalım ve bir rendenin üzerinde yuvarlayarak oval şekli verelim.
Yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış bir fırın tepsisine dizerek önce 10 dakika kadar 150 derecede pişirelim. Daha sonra ısıyı, 200 dereceye getirerek 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edelim.
Fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine gezdirerek dökelim.
Tatlının hamuru soğuyana kadar, sıklıkla tepsideki şerbeti kaşıkla üzerlerine dökelim.
Afiyet olsun.