Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '14

 
Kategori
Öykü
 

Kaldırıma yansıyan emeğin gölgesi-4-

Veysel

-Ülkede adalet ve eşitliğin hüküm sürmesi için mücadele ediyoruz, lakin bir arpa boyu yol alamadık.

Recep

-Sokaklarda o kadar kalabalık ile çıkılıyor hak özgürlük deniliyor duyan yok dinleyen yok, bu yıllardır böyle kardeşim. Üzüldüğüm konu araya giren provokasyonculara uyarak kaldırımlara kan damlatmamız. Ah hepimiz yol ayrımına girmeden dayanışma içinde olsak, birbirimize az tahammül göstersek ne güzel olacak.

Veysel
-Aslınca yıkıcı olan bizi can evinden vuran tüketim çılgınlığından vaz geçerek bizi sömüren güçlere, ürettikleri malları bir ay boykot ederek karşı durabilsek el ele cevaplarını almış olacaklar ama buda pek mümkün değil.
Recep

-Yıllardır adaletin eşit paylaşılacağı anı bekledim durdum, bir iktidar tam bunu becerir iken ya kargaşa ile iktidarı alaşağı ettiler yada darbe ile aldılar.
Veysel

-Hep birlikte neyi savunduğumuzda birleşsek ona göre hareket etsek ama buda mümkün değil araya giren oyunbozanlar olayı anında sabote ederek bu birliği güzelliği anında bozuyor.

Recep

-İktidara suç bulan bizler onun kadar suçluyuz, saldırının dozunu bilmediğimiz gibi bize karşı yapılan saldırının da dozu olmuyor hali ile. Emekçileri araya katarak eylem yapmak hiç bize yakışmıyor. Bir ağacı bahane ederek onlarca ağacın telef olması, dükkânların yıkılması esnafın mağdur olması sadece iktidarı yıkma amaçlı idi bu gerçek. Bunu hiç kimse inkâr edilemez. Burada mağdur olan esnaf ve ülkemiz oldu amaç ağaç yıkımına karşı olmak değil iktidarı darbe ile yıkmak ve bizler darbelerden nefret edenler bile bu sivil darbeye çanak tutmadılar mı?

Veysel

-Diktatör bir yaklaşımla olaya yaklaşan iktidara ne demeli?
Recep

-Ama eylemlerin ayarının dozu kaçtı ben hiç kimsenin burnu kanamadan olayların son bulmasını temenni ettim ama olmadı, yakıldı yıkıldı virane çevrildi o bölgeler. Ayarımızın sınırı yok, öfkemizin sınırı yok. Fakat insanlığın her geçen gün daha fazla yoksulluğa itildiğini ve insanca yaşama hakkının ortadan kaldırıldığını biliyoruz bunun için neden mücadele etmiyoruz.

Mehmet Aluç

 

__________________

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..