Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '07

 
Kategori
Futbol
 

Kaleciler serisi(3): Jens Lehmann

Kaleciler serisi(3): Jens Lehmann
 

Sırada Arsenal takımının ve Almanya Milli Takımı'nın başarılı kalecisi Jens Lehmann var. İşte Lehmann'ın hayatı:

Doğum Tarihi : 10.11.1969
Doğum Yeri : Essen, Almanya

Arsenal, Jens Lehman’ı 2003 Temmuz’unda, Borussia Dortmund’dan David Seeman’ın yerini doldurmak için transfer etti. Alman milli takımında da forma giyen Lehman, Arsenal’e 5 milyon dolara mal olmuştu.

Lehmann, kariyerine Schalke 04 ile başladı. Borussia Dortmund’a girmeden önce, Schalke ile UEFA Kupası şampiyonluğu yaşadı. Schalke 04 ve Borussia Dortmund takımlarıyla 400’e yakın maça çıktı. 38 yaşındaki Alman kaleci Jens Lehmann 2002’de Dortmund’la Almanya Lig şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca, 1998 ve 2002 Dünya Şampiyonları ve 2000 Avrupa şampiyonasında Oliver Kahn’ın yedeği olarak Alman milli takımındaydı.

Lehmann, İngiltere’de ilk olarak, Arsenal’in Community Shield Kupası’nda Manchester United’la 1-1 berabere kaldığı maçta görev aldı. İngilix Futbol Federasyonu, Arsenal’in Southampton’la oynadığı lig maçında Sotolu Kevin Philips’e topu fırlattığı için, onu 20000 dolarlık cezaya çarptırmıştı.

Lehmann, Arsenal’in şampiyonluğundan sonraki sezonlarda genellikle başarısızlıklarla suçlandı. 2005 Haziran’ın da, sezonun bitimiyle, Arsenal menajeri Wenger’in onu kalede görmek istemediği ve değişik alternatifler düşündüğü haberleri yer aldı. Ancak, bu iddiaları reddeden Wenger, gelecek sene de Arsenal’in kalesinde Lehmann’ın oynayacağını söyledi. Lehmann, genel olarak iyi bir kaleci. Dünyada sayılı kalecilerden. En büyük şanssızlığı ise, Alman milli takımında Kahn gibi süper bir kalecinin yüzünden sürekli yedek kalması.

Aslında Kahn onun en büyük engeli. Ama olsun yine de o da az maça çıkmamış. Bilgisayar oyunlarında, en son aldığım oyunda, UEFA Champions League 2006-2007 oyununda da başarılı.

Adam büyük adam başarısı heryere yansıtılıyor. Fotoğrafta da yılların büyük kaleciliği yüzüne yansımış. Lehmann, Cech'ten sonra örnek aldığım en büyük kaleci.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..