Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kaliteyle paritenin hayatla yarışı

Kaliteyle paritenin hayatla yarışı
 

rol


Affına sığındığın Yaradanın için, kusursuz değerli insanlığınla sen de bağışla seni kıranı, canını yakanı. Hayatla uyum içinde olma telkinleri gönder bilinçaltına, yatırma artık düşüncelerini bıçak altına. Aman terbiyeli davran, Tarih biliyor! Toplumlar aşırı ahlaksızlık olduğunda başlarmış yok olmaya, ne kalacak kızıma oğluma. Kendin için bir şeyler isterken feda ettiğinde sensin.

Sabrı öğren de büyü diye kızdırıyorlar seni, bu gücenmeler üzerinde tepindikçe kalıveriyorsun geçmişte gidemiyorsun ileriye. Eski kendini yedi, yetmedi seni yedi bitirdi. Kalanın ferahlatmıyor, için daralıyor açılamadığın gibi dışa içinde şiddetini senin bildiğin etkilenmelerle dolu yosunlaşmış derin kuyu. Her türlü yapıya sondaj uygula, çöreklenmiş derde yosunlaşmış endişeye, suya benze.

Elin kolun dolu çıkıyorken merdivenlerden en ufak tıkırtıda kapısını açanı var, laf olsun diye konuşup vaktini çalanı, her alanda bir dolu garip insan ilişkileri, uyum sağlamak için çalışmayı bırakıp herşeye gözünü yummak istersin, yalnız kalma isteğine gebesin.

İlla dediğim olsun diyorsan yanılıyorsun herkesin bir zikri mevcut. Ne yaptım da bu geldi başıma deme vardır bir sebebi, bundan sonra yapacaklarını çoluğuna çocuğuna taşıma. Sürprizlerle dolu hayat, zaten sevmiyorsun bağlı kalmayı şuna buna. Yoksa alın yazında zorla bağıra çağıra yalvar yakar uğraşıp aldığın her neyse ya başkasına ait bir haksa borçlu kalırmışsın ona.

Moda diye yeniliklere de bağlı kalma. Korkusuz giyinenlerden de olma. Rahat ol. Çok şık ve zarifsin.

İçin içini yemesin sen çok iyisin, iyisin ki çevrende iyi. Gölgenden korkma ışığın yetişir imdadına, köşeyi döndüğünde yolun devamını görmen mümkün, nasıl da aydınlık etraf.

Sen teksin, istediğin her neyse buna bağlı her insan yapmak istediğinden olumsuz etkilenmeyecekse gelmeyecekse dağa taşa zarar yolun açık olsun bahtın gibi.

Baksana yaptıklarına nasıl da benzersiz kim böyle güzel hayallere sahip.

 
Toplam blog
: 18
: 542
Kayıt tarihi
: 08.05.08
 
 

 Edebiyat, bilim, ilim, tasavvuf ve kitaplar üzerinde araştırma ve incelemelerim devam ediyor.   ..