Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Kamer Genç kendini neden ittiriyor?

Kamer Genç kendini neden ittiriyor?
 

KAMER GENÇ!


Şimdi bakıyoruz siyasetteki en cumhuriyetçi en demokrat geçinen bazı kişilere, vekillik söz konusu olunca en saltanatçı en despot kafaya sahipler. Kamer Genç muhakkak ki siyasetin en renkli, kanlı canlı hatta sevimli simalarından biridir. Lakin bulunduğu yere yapışıp kalınca rengi solmaya, cansızlaşmaya ve sevimsizleşmeye başladığı da bir gerçektir. İnsanın doğra zamanda, doğru yerde olmasını bilmesi gerektiği kadar, doğru yerden doğru zamanda ayrılmasını da bilmesi gerekir. Bu anlamda Sn Genç son seçimde aday olmakla sınırlarını zorladı. Siyaseti idealler ve hayaller ötesinde ‘’Ben olmazsam olmaz’’ şeklinde saplantısal ve bencil ruh haline indirgedi. Oysa bu işte, kalıcı ve başarılı olmanın sırı kendinden sonrakilere yer açmaktır, onların önünü tıkamak değil. Bu kadar cumhuriyetçi olan bir insanın vekillik söz konusu olunca neden bu kadar saltanat saplantısı içine düştüğünü anlamak mümkün değil.

Kamer Genç, zamanında ihtiraslarına kapılacağına yerinde oturup çayini, kahvesini içmesini bilseydi bugün adeta özlestigi o kürsüden kendisini ittirecek, incittirecek pozisyona düşürmezdi. Bir siyaset ustası kürsüye saplanıp kalmaz kendisinden sonra kürsüye çikabilecek insanlar yetiştirmeye çalisir. İtibarını arttırmanın yolu her seferinde aynı şeyi yapmak değil, aynısından başkalarına da yaptırmaktır. Madem o kürsüye çikabilecek dirayette kendinizi görüyorsunuz neden kendinizi ittiriyorsunuz. Kaldı ki 70 yaşinda bir insanın torunlarını parkta gezdirip sevmekten tutun, anılarını yazmaktan, akıl hocalığına kadar haz ve zevkle yapabileceği çok güzel işler vardır. Bu yaşta bu kadar bencil, saplantılı, ‘ benden sonrası tufan’ anlayışı ile tuhaf tuhaf davranışlara girmenin anlamı ne? Şu genel geçer bir kuruladır. Bulunduğunuz yeri zamanında kendi iradenizle bırakmasını bilmezseniz oradan ittirilirsiniz.Kaddafiden tutun, Mübarekten, Bin alinin başina gelende aslında meclisteki bu mikro olayın makro düzeydeki boyutlarıdır.

Salim Uslu'ya gelince; eğer ben bir gün TBMM’ ye gider kürsüye çikar ve Salim Uslu’da beni itmeye niyetlenirse önce kendini uçurumdan aşağıya atması gerekir.!

m.ali şirin tarih ögrt)

 
Toplam blog
: 124
: 736
Kayıt tarihi
: 28.06.08
 
 

Kelebek için kanat neyse insan için kelime odur. (m.ali şirin) 1969 senesinde  Tunceli/ pülümürde..