Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

Kan parası!

Kan parası!
 

Hep merak etmişimdir. Acaba AB ülkeleri ve ABD insanın değeri ne kadar!

Şimdi içinizden insana maddi değer biçilir mi diyeniniz olabilir.

Eğer güçlüysen kendin biçer, kendin yazar, kendin oynarsın!

Tıpkı Amerika’nın yaptığı gibi…

Bildiğiniz gibi Amerikan İmparatorluğu, önce Afganistan, sonra da Irak’ı işgal ederek, milyonlarca Müslüman’ın (İnsanın)ölümüne neden oldu…

Amerika bu ülkeleri niye işgal etmişti?

Demokrasi ve insan hakları getirmek için!

Ne oldu?

Bir insanın hayatının 2500$ olduğu ortaya çıktı. Yani ölürsen 2500$ yaralanırsan 500$, eğer bu tür bir kaza(!)dan toplu olarak zarar görülmüşse o zamanda toplu olarak da toplam 1500$ alabilirsiniz.

Bunları ben uydurmuyorum.

Bu tür haberler sıklıkla gazetelere ve televizyonlar zaten yansıyor.

Bu tür haberlere rastladığımda, Amerika’nın Irak’ı işgal ederken, çocuklara çikolata vermeleri ve para vererek, Saddam heykellerinin yıktırılması, sokaklarda sürüklenmesi aklıma geliyor.

Gelin gazetelere yansıyan o küçücük haberi birlikte irdeleyelim.

ABD, Afganistan'da bir baskında ölen 15 kişi için 40 bin dolar "kan parası" ödemiş.

Afganistan’daki ABD askerlerinin Sözcüsü Albay Greg Julian liderliğindeki bir heyet, 19 Ocakta Molla Patang adlı bir militanı hedef alan gece baskınında ölen 15 kişinin köyüne giderek yeni kazılmış 15 mezarın yakınlarında köylülerle buluşmuş.

Albay Julian, derin(!) bir giriş yaparak, biz sizlere demokrasi getirmek için buradayız! Demokrasi ve İnsan Hakları için, sizlerin hayatınızın bir önemi yok! Böylesi bir savaşta, bazı kişiler kazayla ölebilir! Diyerek, bu nedenle bir zarar olduysa çok üzgünüm" demiş.

Ve cömert, zengin Amerika, tam burada hemen kesesine sarılıp, ölen 15 kişinin her biri için 2500$, 2 yaralının her biri için 500$, ve 1500 $ da köyün zararına karşılık olmak üzere yoksul Afgan köylülerine toplam 40 bin dolar ödemiş.

Tabi onlarda, hem zararlarının karşılanması(!) hem de ülkelerine ve köylerine gelen insan haklarından ve demokrasiden memnuniyetlerini arz etmişler!

İşte Büyüklük! İşte Demokrasi ve İnsan Hakları budur!

Eğer bundan ötesini bilen ve düşünebilen varsa, bu yazıya yorum olarak göndersin! ABD gibi bir Dünya İmparatorluğunun, İnsan Hakları ve Demokrasi için böyle bir tazminat ödemesi tarihte görülmüş mü?

Herkes, yerinde, yiyip, içip Amerika’ya şükretmeli!


 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..