Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '08

 
Kategori
Dünya
 

Savaşın ayak sesleri!

Savaşın ayak sesleri!
 

Amerika Birleşik Devletleri Irak işgali nedeniyle tüm dünyaya kötü örnek oluyor.

Amerika’nın Irak’ı işgal etmesi üzerine, güçlü devletler güçsüzler üzerinde hakimiyet kurmak için eften püften bahaneler uydurarak, saldırıyorlar ve güçsüz ülkenin bir kısmını işgal ediyorlar.

Ondan sonra da bu ülkelerin tabi zenginliklerini sömürüyorlar.

Veya çevre ülkelere gözdağı vermiş oluyorlar.

Hani küçük çocuklara yapılır ya, haa bak seni, seni diye işte öyle bir şey!

Kuzey doğu bölgemizde savaşın çan sesleri duyulmaya başlandı.

Rusya bende büyük devletim, ABD yaparda ben yapamaz mıyım diyerek, daha önce beraberinde olan 1992 tarihinde SSCB ayrılarak birer bağımsız devlet olan devletlere gözünü dikti.

Bu devletler içinde önüne geleni, (ABD’nin İran ve Suriye’yi ettiği gibi) tehdit ediyor.

Sonunda ilk saldırısını, eften bir bahane ile Gürcistan’a gerçekleştirdi.

Gelin bu bilginin detaylarına bakalım ve sonrada üzerine kısaca bir yorum ekleyelim.

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da çatışmalar sürerken, iki Rus savaş uçağı Gürcistan topraklarını bombalamış.

Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı ajanslar tarafından belirtiliyor.

Gürcistan İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söylüyor.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili Rusya'nın geniş çaplı saldırıya hazırlandığını açıklıyor.

Rusya Başbakanı Putin'de Gürcistan'ın saldırısının yanıtsız kalmayacağını, saldırgan Gürcistan'ın Güney Osetya'daki eylemlerine Rusya'nın yanıt vereceği söylüyor.

Ayrıca Putin, Gürcistan liderliğinin Güney Osetya'da çok saldırgan eylemlere başvurduğunu, aralarında Rus barış gücü askerlerinin de bulunduğu kayıplar olduğunu ifade etmiş.

Diplomatik girişimlerin son yıllarda göreli bir sükûnet sağlamış olmasına rağmen, Rusya ile yakın bağları olan her iki bölge için de gerginlikler varlığını sürdürüyor.

Rusya'nın her iki bölgede de 1990'ların başından itibaren barış gücü askerleri bulunuyor. Tiflis sık, sık bu askerleri ayrılıkçıların safında yer almakla suçluyor.

Şimdi bu bilgilerin ışığında, olaya baktığımız zaman, Rusya’nın kendisinden ayrılan ülkelerin devamlı olarak iç işlerine müdahale ettiğini, o ülkelerde iç kargaşalık çıkarttığını rahatlıkla görebiliyoruz.

Bu bir nevi ABD’ye misilleme, siz yaparsınızda ben yapamaz mıyım? Bende güçlüyüm! Mesajı içeriyor.

Yakında bu tip bombalama ve saldırı olayları artarsa hiç kimse şaşırmasın. Rusya kendisini dünyanın diğer süper gücü olarak hazırlıyor ve öyle görmeye başladı.

Bu saldırıların, doğal zenginlikler nerede fazlaysa oraya doğru kayacağını düşünüyorum.

Yeni süper gücümüz! Tüm dünyaya hayırlı ve de uğurlu! Olsun…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..