Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '06

 
Kategori
Meslekler
 

Kan uykusu belgeseli

Kan uykusu belgeseli
 

Geçen gün eşimle televizyonu yarı uykulu bir şekilde izlerken; Acı, acı çalan telefonun sesi ile irkildim. Telefondaki bir arkadaşımdı, SKY televizyonunda verilen Kan uykusu isimli bir belgeseli haber veriyordu.

Televizyonun kanalını değiştirdim, belgesel yeni başlamıştı, dönemin Tugay komutanı general Pamukoğlu dahil olmak üzere operasyonlarda görev alan albaylar, binbaşı, yedeksubaylar ve erler o günün heyecanı ile hatıralarını anlattılar. Tüylerimiz diken, diken olarak izledik, evde çıt çıkmıyordu, eşim ve ben televizyona kilitlenmiştik, evladını kaybeden anne konuşurken gayri ihtiyari eşimle el, ele tutuşup ağladığımızı farkettim. O bölgeden sağlimen döndüğümüz için ve orada görev yapan kahramanlarımızın, evlatlarımızın da sağlimen burunları bile kanamadan dönmeleri için Allah a dua ettik.

O bölgelerde görev yapmış arkadaşımın ve benim bu derece etkilenmemiz gayet doğaldı. Bölgesel operasyonlar sırasında çekilen görüntüler, top atışları sırasındaki konuşmalar, helikoptere binmek için sabırsızlanan kahraman askerlerimiz, sigarasının ateşini göstermemek, biraz da ısınmak için avuç içindeki sigaradan alınan nefesler terörle mücadele adına zor şartlarda kahramanca karda kışta kıyamette günlerce uykusuz, hatta doğru düzgün yemek yeme şansı bulmadan verilen mücadeleyi gururla izledik.

Basına sızdırılmayan, operasyona katılan helikopterlerimizi vurmak için havalanan dostumuz (!) ABD jetlerinin yanlışlıkla BM helikopterlerini vurması zamanın Genelkurmay başkanı Güreş paşanın operasyonu durdurması, ABD nin PKK ya destek vermesini ibretle izledik. Birde milliyet blog meslekler bölümünde yayınlanan " Kahraman Tim in günlüğü " yazısındaki kahramanların anılarına bu belgeselde neden yer verilmediğini; Tugay komutanı Pamukoğlu paşanın en yakınında bulunan koruması ve emir subayının assubay olmasına rağmen yapılan bu vefasızlığı düşündük sizlerinde düşünmesini istedik. Yeni bir belgesel ile göreve isteksiz davrananların , kahramanlık destanı yazan uzman çavuşlar ve assubaylarımıza, saatlerce helikopter bekleyip şehit olan rahmetli P.Asb. Yasin GEVREK i tüm tehlikelere karşın çatışma bölgesinden taşıyan ve kucaklarında şehit olmasını izleyen meslekdaşlarınına da yer verilerek bu kahramanların hangi şartlarda hangi psikoloji ile görev yaptıklarının ilgililere ve halkımıza gösterilmesini diledik

Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun Allah ailelerine sevdiklerine sabır versin bir bir daha bu günleri yaşamamak dileği ile

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..