Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '15

 
Kategori
Sağlık
 

Kanal tedavisi

Kanal tedavisi
 

Kanal Tedavisi


Kanal tedavisi nedir?
 
Dişlerde bulunan sinirin tahriş olarak görevini yerine getirememesi durumunda, dişin iç kısmında bulunan pulpa odasının doldurulmasını elde eden pulpa dokusunun diş hekimlerince tedavi edilmesine kanal tedavisi denir.
 
Kanal Tedavisinde Amaç
 
Diş sinirlerinden kaynaklı olarak doğan probleminin tedavi edilmesi ve dişin çevresindeki öteki dokuların kanal tedavisi sayesinde sağlıklı kalmasıdır. Kanal tedavisi, diş sinirinin içini doldurmuş olduğu yerde bulunan enfeksiyonların diğer diş dokularına ve bölgelerine zarar vermesini engellemek için uygulanır.
 
Kanal Tedavisine İhtiyaç Duyma Nedenleri
 
Kanal tedavisine ihtiyaç duyma sebeplerinin en başlangıcında çoğunlukla rastlanan neden diş çürükleridir. Diş çürüğünde bulunan bazı bakteriler mesele yaratmıyorken, bazı bakterilerde karbonhidrat içeren besinleri parçalarken dentine ve diş minesine zarar  verecek asitleri doğurur. Bu bakteriler diş sinirlerinin bulunduğu noktaya kadar ilerleyebilir. Bu vakaı engellemek için kanal tedavisine başvurulur.
 
Dişinize veya çenenize almış olduğunız bir darbe, dişinizin içindeki pulpa dokusunu öldürebilir. Bundan dolayı dişe iletilen kan dolaşımı kesilir. Bu olayların sonucunda da diş cansızlaşır ve renklenir. Vakanın düzeltilebilmesi için kanal tedavisi uygulanmalıdır.
 
Dolgu yapılmasının peşinden bazı durumlarda da kanal tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Bunun sebebi dolgu yapılmadan önce dişteki çürüğün muntazam bir halde temizlenmemesidir. Düzgün yapılamayan dolgunun sonucunda çürük ilerlemesi devam eder. Bu durumlarda da kanal tedavisi uygulanır.
 
Bazen diş eti hastalıklarında da kanal tedavisine ihtiyaç duyulabilir. Diş eti dişin enfeksiyona maruz kalmasını sağlıyorsa ve diş çevresinde uzun süre idame eden diş eti problemlerının olmasıdır. Burada bulunan bakteriler, ufak yan kanallar sayesinde diş pulpasına ulaşır ve diş sinirinin zarar görmesine yol açar. Bunun tedavisi de kanal tedavisi olmaktadır.
 
 
Toplam blog
: 3
: 107
Kayıt tarihi
: 30.01.15
 
 

Implant diş tedavisinde uzmanlık, implant diş tedavisi, estetik seramik kronlar, kozmetik diş yap..