Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '06

 
Kategori
İzmir
 

Kap-Kaç

Kent yaşamını irdeliyoruz dedik bir kere.İnsanların duygu, düşünce ve davranışlarıda bu irdelemenin içinde.

Geçen gün sokağımda bir kap-kaç olayı yaşandı.Eşimle mutfakta idik.Halbuki o zaman aralığında hep balkonda olurduk.Ben salata ile uğraşırken bir bağrış- çığrış koptu.Fırladık ikimiz de balkona.Motorsikletli eşkiyaları ancak uzaktan görebildim.Kızcağız sinirli ağlamaklı.''Yaaaa! çantamı kapacaktı bu serseriler'' lafını sarfetti, apartmanın kapısını açtı ve içeride kayboldu.Bu olayı görüp motorsikletin arkasından '' tutun, hırsızlar kaçıyor, izin vermeyin gitmelerine'' diye bağıran kadın sokakta yanlız kaldı.

Sokağın başından insanlar geliyor olmasına rağmen kimse oralı olmadı.Hırsızlar sokağı dönüp gittiler.Kap-Kaça uğrayan kız olay sonrası bir daha da görünmedi. İşin ilginç tarafı; kızın annesi bağırtıyı duymuş, balkona yada pencereye çıkmayı zul duyduğundan es geçmiş.Bu olayın kızının başına geldiğinden bi haber.

İnsanların duyarsızlığı esas beni kahreden.Hırsızların kapı önlerine kadar gelmesi değil.Sokakta bir patırtı kopması artık insanları ilgilendirmiyor.Yardım isteyen birisini bile duymak istemiyorlar.Panjurları kapatıp oturmayı yeğliyorlar.

İnsanımın yapısında ne değişti çözemedim.Yardımseverlik, insanseverlik nereye gitti.Canlı duyarlılığı nerede.

Mağdurların yine panjurları kapalı.Yaşamdam soyutlanmış yaşantıları devam ediyor.Nede olsa ''okumuş, kültürlü insanlar''.

Şu avantajları var zannediyorlar.Kış aylarında araba ile kapı önüne kadar geldiklerini.Yaz aylarında yazlık evlerinde böyle bir olayla karşılaşmayacaklarını.Deniz, ay ışığı, rakı, balık, salata .Yaşantının handikaplarını böyle atlatacaklarını.

Unuttukları bir şey var.Artık yaşantılarının her mevsiminde, yazlık ve kışlığında rahat edemeyecekler.Duyarsız oldukça, bana ne dedikçe.

Vakayi adiyeden bir olay.Kanıksanmış.Cana ve mala zarar gelmedikçe kayıtlara geçmeyen.Ancak, insanlarımızın bu kadar duyarsız olmalarına hala anlam verebilmiş değilim.Ne oldu, ne değişti, kimler böyle davranmaya zorladı.Bu bencillik niye.Hani dayanışma.Hani sosyal yaşantı.Neden kap-kaç.Bu insanlar kim.

Madem toplumun yapısı değişti.Bir önerim var.Suça yataklık eden bölgeleri kamera ile gözetlemek.Kuruçay, Ege Mahallesi bunların bir kaçı.İzleyelim buradaki insanları gece gündüz.Hatta evlerimizden bile.Ona göre dışarı çıkalım.Arabayı park ederken izleyelim.

Kısacası , sonumuzu görüyor gibiyim.Paranoyak bir toplum.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..