- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kapalı Pizza Calzone Tarifi
Herkese merhaba! Bugün, Calzone yapıyoruz. Calzone, “kapalı pizza” anlamına geliyor. İtalyanların oldukça meşhur bir yemeği, bizdeki kapalı pideye benziyor. Calzone, yorgun hissettiğiniz, evden çıkmak istemediğiniz, modunuzun düşük olduğu günlerde; evde kendi kendinize yapıp tadını çıkartabileceğiniz, bol karbonhidratlı ve bol hamurlu bir yiyecektir.
Malzemeler
Hamuru için;
• 3 su bardağı un,
• 1 su bardağı ılık su,
• 1 tatlı kaşığı Instant maya,
• 1 yemek kaşığı Zeytinyağı,
• Tuz,
Sosu için;,
• 4 yemek kaşığı Su,
• 1 tatlı kaşığı domates salçası,
• Sarımsak tozu
İç malzemesi için;
• 400 gram manda mozarella peyniri (isteğe bağlı kaşar peyniri de kullanılabilir),
• Hindi füme,
• 1 adet domates (ince doğranmış),
• taze fesleğen,
• Kekik,
• Karabiber
Nasıl Yapılır?
Hamuru unladığınız tezgahın üzerine alın ve elinizle silindir şeklini verip, üç parçaya
bölün.
• Hamurları elinizle daire şeklinde açın.
• Hazırladığınız domates sosundan sürüp hamurun her yerine yayın.
• Üzerine birkaç dilim mozarella peyniri, ince dilimlenmiş domates ve bir parça da hindi
füme koyup, hamuru kapatın ve bir çatal yardımıyla kenarlarını tutturun.
• Pizzaları, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın ve üzerlerine zeytinyağı sürüp yağlayın.
• 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
• Servis tabağına alın ve yanında fesleğen yaprakları ile birlikte servis edin.
• Afiyet olsun.