Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Kapitalizmin oyuncakları

Komünizmin neden başarısız olduğunu anlamak için insanın yapısını incelemek ve öğrenmek gerek aslında. İnsanoğlunun zaaflarına, bitmez tükenmez isteklerine, az ile yetinmek istemememesine, açgözlülüğüne, ne istediğini bilmezliğine, herşeyden çabuk sıkılmasına, lükse çabuk alışmasına bakmak lazım. Mide açlığını doyurmak kolaydır da göz açlığını doyurmak zordur. Midenin bir kapasitesi vardır, o dolunca doyarsınız ya göz açlığını doyurmak.

Rejimin başarısızlığının nedenleri ne Karl Marx ne de Lenin v.s. İşçiler bile oylarını komünist partilere ya da işçi partisine vermezler. Hiç düşündünüz mü neden vermezler ya da iktidar olamazlar bu partiler. Fakir edebiyatı yaptıkları, az ile yetinmeyi öğrettikleri, manevi değerleri salık verdiği ve insanca yaşamayı anlattıkları için insanoğlunun işine gelmez çünkü.

İnsanoğlu zaaflarından vazgeçmediği, elindekiyle yetinmeyi öğrenemediği ve kolayı seçtiği sürece ''sömürülmeye'' mahkumdur. Özellikle günümüz gençliği, hep kolayı seçmekte, çalışmadan zengin olmayı düşlemekte ve hiç üretmeden tüketmektedir. Unutmamak gerekir ki ''parayı alan, hertürlü emre hazırdır.''
Aslında kapitali suçlamakta doğru değildir zaman zaman.Tüketici, bu kadar teslimiyetçi olduğu sürece kapital tarafından sömürülmeye mahkumdur. İnsanoğlunun başına ne geliyorsa kompleksinden, özentisinden ve zaaflarından gelir. İnsanın çok güçlü ve iradeli olması ve bu tuzaklara düşmemesi gerekir. Zaaflarına boyun eğmemesi gerekir.

Dünya da kapitalizmin en çabuk kabul görmüş, benimsenmiş rejim olmasının sebepleri de bunlardır.

Bünyeniz çok sağlam ve dirençliyse vücudunuza mikrop girse bile savaşabilir ve hastalanmazsınız.

Eskiden parası olan insanların arabaları vardı, parası olan insanlar vakko dan ya da beymen den giyinebiliyordu.Şimdi herkes her yerden alışveriş yapabiliyor ya da araba sahibi olabiliyor. İnsanlar arasında ki uçurumlar hem büyüdü hem de küçüldü. İnanılmaz bir tüketim çılgınlığı ve yarışı. Hayatlarımız kırlarda, bayırlarda, sevdiklerimizle sohbet etmekle değil, alışveriş merkezlerin de çılgınca alışverişlerle geçiyor artık.

Aileyi, dostluğu, sevgiyi paylaşmayı unuttuk. Kapital biziz ve suçluyuz da.
Kapitalizm, insanları avucuna almanın aracılarını ve oyuncaklarını buldu. Bankalar ve kredi kartları...

Bu plazma şu kadar ytl, bu araba bu kadar ytl ama şu kadar taksit yapıyoruz ve ayda ...ytl ödüyorsunuz.''

''Bu araba ...ytl.Vade farksız şu kadar taksit yapıyoruz. Ayda ...ytl ödüyorsunuz gibi yüzlerce örnek verilebilir. Bunun dışında da araçları var elbet. Reklamlar, diziler, filmler, defileler, mankenler, magazin programları, özendirici ve niteliksiz yarışma programları v.s... Sömürü düzeninin suçlusu kapitalizmi yoksa zaaflarımız mı...?




 
Toplam blog
: 147
: 1030
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

14/02/1973 İstanbul doğumluyum.İstanbul Üniversitesi Turizm İşletme mezunuyum.İngiltere ye gittiğim ..