Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '19

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kaplan Ye, Kaplan Seni Yesin

Dünya bize yetmiyor diyemeyiz çünkü yarısı boş…

Ardından savaşlar akla geliyor… Her yerde savaş olmuyor; ama olan yerlerde açlık var.

İklim koşulları… Açlık deyince Afrika akla geliyor. Güneyde sıcak varsa kuzeyde soğuk var. Ama kuzeyde açlık yok. Sıcak değil de susuzluk diyelim…

Afrikalıların neden Afrika’da yaşadığını da anlamış değilim. İlk çağlardan beri burası böyle değil mi? Bazıları diğer kıtalara geçmişler bunlar kalmış. Yaşanabilir yerlerinde toplanma, diğer yerleri terk. İnsanların açlıktan öldüğü yerde ülke mi olurmuş!

Afrika insanında saldırgan bir yapı yok. Yani dünyanın diğer yerleri bu anlamda endişe etmesin. Aç kalırlarsa ölürler! Muhtemelen hayvanları bol ya avlanıyorlardı, buna aldandılar, hayvan etinden gelecek mi olurmuş. Biz de oradan geldi, herkes oradan geldi. Bakmışız çöl göl, eyvallah; işim yok Etiyopya dağlarında yağmur bekleyeceğim.

Afrika’nın nüfusu kalanlardan/gidemeyenlerden değil gitmeyenlerden oluşuyor. Tabi o zamanlar iki kadın bir çocuk Çad gölünde boncuk. Şimdi, çölün ortasında 1 milyar!

Ben diyorum ki savaşlara, iklim koşullarına rağmen Afrika bile aç kalmazdı…

Bir Afrikalı kadının ardında 5 çocuk… Karnında, kucağında, sırtında… Su yok, iklim şartları kötü, savaşlar… Buna rağman açlık deyince benim aklıma nüfus geliyor. Afrikalının birinci çocuğu Afrikalının üçüncü çocuğu yüzünden ölüyor!

Afrika gibi bir yerde nüfusun artıyor olması tuhaf. Dünyanın yardımını almak için çok çocuk yapıp bir kısmının… Dersem yazım yayımlanmaz. İnşallah dünyada açlık Afrika ile sınırlı kalır sözü de hoş değil.

Yani sonuç olarak dünyada açlığın nüfus artışıyla ilgisi var. Ve fazla çocuk keyfi, hiçbir ilmi gerekçesi yok. Benim her şeyim var ama iki çocuk, açlıktan ölen Afrikalının 10 tane. Afrika’da açlığın nedeni bu olabilir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..