Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Kara harekatı başladı!

Kara harekatı başladı!
 

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle, meclis tarafından iktidara verilen ‘sınır ötesi harekât’ yetkisinin neden kullanılmadığı toplumun her kesiminde tartışılırken, son iki günde meydana gelen ve 31 şehit, 3 sivil vatandaşın ölümü ile neticelenen terör saldırılarının sonunda, nihayet iktidar bu yetkisini kullanmaya karar verip, düğmeye bastı.

Evet, Genelkurmay Başkanlığı, en son saldırılar ile ilgili detaylı bilgi verip, şehit sayısı, yaralı sayısı, yaralıların durumu, şehitler için yapılan işlemler, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının bölgedeki incelemeleri hakkında 14 maddelik bir bilgiyi internet sitesinde yayınladı.

Son olarak da şu bilgiyi aktardı: ‘Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

TSK mensupları bölgelerinde görevlerini ecdadına yaraşır bir şekilde, bu toprakları bize emanet etmiş aziz şehitlerimizin şahitliğinde yapmaya devam edecektir.

Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta yakınları olmak üzere Yüce Milletimize başsağlığı dileriz.’

Sayın Başbakan da belli medya gruplarının sahipleri ve genel yayın yönetmenleri ile yaptığı toplantıdan sonra, başlanılan kara harekâtını doğruladı. Yalnız kara harekâtının ne zamana ve nereye kadar gideceği hakkında, sorulan soruya rağmen bir açıklama yapmadı.

Anlaşılan o ki; Sayın Başbakan, yarın bir gün Amerika, harekâtı bitirin dediğinde, tükürdüğünü yalamamak için bu konuda açıklama yapmadı.

Oysa Sayın Başbakan; bu iş, teröristleri bitirinceye kadar yurt içinde ve dışında devam edecek demeliydi.

Terör örgütünün nerden beslendiği malum!

Elindeki silahları kimin verdiği her halde devletimiz tarafından biliniyordur. En azından silahların meşeyi biliniyor olmalı. Bu ülkeler ile derhal diplomatik ilişkiler kurulmalı ve silahların terör örgütüne gitmesi engellenmelidir. Yok, başarı sağlanamazsa, diplomatik ilişkiler kesilmelidir.

Başlatılan kara harekâtından sonuç alınmasını umuyor, harekâta katılan Mehmetçiklere başarılar diliyorum.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..