Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '22

 
Kategori
Öykü
 

KARA MİZAH

Sağdan soldan edindiği test kitaplarını yazı tahtasına işleyerek ders işlediğini zanneden, evinde kurs verdiği öğrencilerle birlikte sınıfın çalışkanlarını kayıran, öbürlerini de birbirinden ayıran ve ruh bilim konusunda öğreneceği daha çok şey olan öğretmen Oscar ödülü kazanmış aktris edasıyla yerine oturdu.

Malazgirt Meydan Muharebesinden bu yana kimsenin daha iyi ders anlatamayacağı görünümü veren eğitimci, kendisinin öğrencileri ilkokul mezuniyeti sonrası girilen Anadolu Lisesi sınavlarına başarıyla hazırladığını baş ağrılı cümlelerle beyan ederek, kitle iletişim araçlarına lüzum duymadan yaptığı reklamın ardından sözlerine devam etti.

Kendine methiyeler düzerek egosunu tatmin eden öğretmen, elli kişilik sınıfta öğrenim hayatını sürdüren öğrencilerin zenginler sınıfına mensup olduğunu düşünmüş olmalı ki ‘Devlet okullarında bedavadan okuyun bakalım!’ cümlesiyle sermayedar düzeni tatmin eden sözlü bir beyana imza attı.

Ders zilinin çalmasıyla işkenceden kurtulan köleler misali çantalarını toplayan öğrencileri evde çözülmesi gereken testler beklemekteydi. Testleri çözerek sınava hazırlanmayı hayata hazırlanmaktan daha önemli gören, doğru şıkkı işaretlemenin on bir yaşındaki çocuklar için daha şık bir seçenek olduğunu öne süren sistemle yetişen öğrencilerden biri okula beş dakika mesafedeki evine doğru yol aldı. Sırt çantasının ağırlığına rağmen hızlı adımlarla ilerleyen mavi önlüklü dağınık saçlı delikanlı eve varınca önemli bir konuğun teşrif ettiğinin farkına vardı.

Misafire zoraki söylenen bir ‘’hoş geldiniz’’ sonrası annesinin talimatıyla elini yüzünü yıkayıp kıyafet değişikliğine giden delikanlı akşam yemeği için sofraya oturunca okulda karşılaştığı reklamın bir benzeriyle karşı karşıya kaldı. Teşrif eden beyefendi kolej sınavlarını burslu olarak kazanan kızını mübalağa sanatının sınırlarını zorlarcasına anlatırken kendi çocuğunun dışkısında boncuk arama eylemini başarıyla gerçekleştiriyor; başka çocuklara dışkı atmaktan da büyük bir haz duyuyordu.

Sofra başında gerçekleştirilen ve nimete saygısızlık gösterme konusunda da pek de yeterli olmadığını kanıtlayan kibir abidesinin övücü ve bir o kadar da kafa öğütücü muhabbetine daha fazla tahammül edemeyen delikanlı izin isteyerek güldürü malzemesi niteliği taşıyan ağır misafiri anne ve babasıyla baş başa bıraktıktan sonra odasına çekildi.

İlerleyen zamanlarda öğretmen emeklisi misafirin taklidini yapıp evdekileri güldürmeyi hedefleyen, muziplik konusunda emin adımlarla ilerleyen delikanlı Moliere’in karakter komedilerine konu olacak kadar belirgin niteliklere sahip iki gösteriş budalasını dağarcığına eklemenin mutluluğuyla kör düğüm olmamasına rağmen çözülmesi gereken testleri çözmeye koyuldu.

Test sorularına koyulan işaretlerin doğruluğunu pek de önemsemeyen delikanlının asıl önemsediği öğrencileri sınav başarısından ibaret gören ve öğretmenliğin yüz karası iki zavallı tipi kara mizahi bir üslupla işleyerek gülmece malzemesi toplamaktı.

 
Toplam blog
: 93
: 87
Kayıt tarihi
: 25.02.19
 
 

     TCDD'de makine mühendisiyim. Sanatın iyileştirici gücüne inanan bir insanım.    ..