Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
İzmir
 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi
 

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi'ni 9 Mayısa kadar ziyaret edebilirsiniz.


Kültürparktaki ağaçlar çiçek açmış, bu sene de baharı yaşamadan yaza 'Merhaba' der gibiler.

İzmir, fuarlar şehri. Bu özelliğini sürdürmeye devam ediyor. Bu kez Karadeniz dernekleri Konfederasyonu'nun (KADEKON) düzenlediği 'Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi'ne evsahipliği yapıyor.

Kültürpark Uluslararası fuar alanında 4 no.lo salonda yapılan açılışta İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da bulundu. Açılışta konuşan KADEKON Başkanı Hızır Murtezaoğlu, Karadeniz kültürünün İstanbul ve Ankara'da düzenlenen özel günlerle sıkça gündeme geldiğini, İzmir ve Ege'nin ihmal edildiğini ancak bu sene düzenledikleri çalıştay ve sergiyle bu eksikliği kapatacaklarını söyleyerek serginin son gününde İnciraltı'nda düzenlenecek HAMSİ ŞENLİĞİ'ne tüm izmirlileri davet etti.

5 gün sürecek etkinlikte, paneller, yöresel müzik ve şov programları düzenlenecek. Ayrıca Karadenizin'in 18 ilinin yöresel ürünlerinin satışı yapılacak.

'Karadeniz Ekonomik İşbirliği Kurultayı ve Sergisi' 9 mayıs günü 'Hamsi Şöleni' ile son bulacak.

Kurultayda ayrıca 'Atatürk ve Karadeniz' konulu Resim Sergisi de bulunuyor. Karadeniz'e özgü el sanatlarının sergilendiği küçük standlarda var. Hemen hemen her yeri ziyaret ettim. Bazı lezzetlerin tadına da baktım :) Tanıtımlarla ilgili bir çok dergi, kitapçık, harita, CD v.b. doküman sağladım. Etkinlinliğe katılan Karadeniz'in valilik, belediye, kültür müdürlüğü ve özel sektör yetkilileri büyük bir özveri içinde ziyaretçileri bilgilendiriyorlar. Standlarındaki yöreye ait büyük boy fotoğraflara baktıkça sanki oradaymışsınız hissine kapılıyorsunuz.

Ancak katılım ve ilginin azlığı dikkatimi çekti. Etkinliğin tam duyurulamadığını sanıyorum. Kentin belli başlı noktalarına, iskele ve otobüs duraklarına etkinlikle ilgili tanıtım panoları konulabilirdi.

İzmirli, Egeli Karadenizliler... İzmirliler, Egeliler...Önümüzde daha 4 gün var.

Sonraki buluşmalarda Karadeniz'in tüm illerini de İzmir'de görme dileğiyle kentimizde ilk kez düzenlenen bu etkinliğe sahip çıkalım.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..