Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '14

 
Kategori
TV Programları
 

Karagül dizisinde evlatla sınanmak.

Karagül dizisinde evlatla sınanmak.
 

Her cuma akşamı Karagül dizisini büyük bir keyifle izliyorum. Bu sene zevkle izlediğim dizi sayısı çok az. Toplasam 10 taneyi geçmez. Karagül de Aramızda kalsın, Karadayı dizileri gibi zevkle ve merakla izlediğim bir dizi.

İşte bu gece de büyük bir merakla televizyon başına geçtim. Hatta özetleri de tekrar izliyorum ki unuttuğum bir olay olmasın diye.

Bu gece dizi çok harika idi. Kendal Ağaya karşı Şanverdi kadınlarının savaşı , her bölüm gittikçe daha ilgi çekici oluyor. Evin büyük hanımı Kadriye Ana , Kendal'ın kız kardeşi Melek, Kendal'ın eski eşi Emine , yeni eşi Özlem,Teyze kızı Narin, Narin'in İstanbul'dan gelen kuması Ebru, Ebru'nun kızları Ada ile Maya ,eve en son gelen Kendal'ın çok istediği oğlunu doğuracak olan Sibel ve onun kardeşi Ayşe.

Aslında dizi bütün bu kadınların birbirinden çok ayrı fakat sebebi tek kişi olan problemlerini anlatması açısından çok ilgi çekici. Dizi tam bir kadın öyküsü.Bütün kadınların erkekler yüzünden nasıl birbirine düşman olduğunu, çekiştiğini seyrediyoruz her bölümde.

Dizide erkek karakteri az ve hükümsüz. Tek hakim gibi gözüken Kendal, İlk bölümlerde öldüğü zannedilen kardeşi Murat,Teyze oğulları Fırat,Kendal'ın ilk eşinden olan özürlü oğlu Asım, Ebru'nun küçük oğlu Rüzgar, aslında Ebru'nun oğlu olan Baran, Narin'e aşık Oğuz Komutan ve son bölümlerde ortaya çıkan Oğuz Komutan'ın kardeşi Serdar. Bütün bu erkekler aslında etkisiz eleman gibi. Konu Kendal ve onun etrafında bir dizi kadının arasında geçiyor.

Dizideki anne,kardeş, kuma, sevgili birbirinden karakter olarak çok farklı bir dizi kadın ayrı ayrı öykülerinde acıyı yaşıyor, Acıyı, ihaneti, çaresizliği yaşıyor.

Bu bölümde ilk defa birbirine düşman iki kadın evladları için birbirine el uzattı.Dün akşamki bölümde dikkatimi çeken bir söz vardı. Kadriye Ana ' Aşkla ,hastalıkla, çaresizlikle sınanırsın. Neyi feda edersen o sana ihsan edilir,neye kıyamazsan onunla sınanırsın.Bizi evlatla sınama.'diyordu.

Evlatla sınanmak. İşte bu düşünce iki çok düşman kadını bir araya getirip evlatları için , daha doğrusu ortada tek evlat var, çok tehlikeli bir yolculuğa çıkarttı.

Demek ki evlat sevgisi , annelik öyle bir olgu ki ne düşmanlık kalıyor, ne kin. Evladını kurtarmak için insan her türlü sıkıntıya katlanıp , bütün düşüncelerinden arınabiliyor.

Şimdi merakla gelecek haftayı bekliyoruz.Bakalım Narin ve Ebru,Baran ve Ayşe'yi sağ olarak bulabilecek mi. Dizi yapımcıları da heyecanı iyice arttırmak için gelecek hafta fregmanlarında hiçbir tiyo vermiyorlar.

Bakalım neler olacak.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..