Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '15

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Karalahana Diblesi

Karalahana Diblesi
 

görsel neten alıntı


Karalahana Diblesi Karadeniz’e özgü bir yemektir. Bu yemek çeşitli yöntemlerle yapılır. Bazı kişiler içine pirinç veya bulgur koyarlar. Tercihe göre birer tane olmak üzere havuç veya patates, biber konulabilir. Ben yarım havuç, 1 küçük patates, 2 tane sivribiber koyuyorum. Sadece lahanayı çok az haşlıyorum.

YAPILIŞI

1 Bağ karalahana ince ince kıyılır, sıcak suda az haşlanır suyu süzülür. 1 saat önce yıkanıp sıcak suda bekletilen bulgur ayrı ayrı kaplarda bekletilir. Bir tavaya 1 kaşık ayçiçek yağı 1 kaşık tereyağı konularak eritilir. İnce ince kıyılmış 1 baş soğan konur ve kavrulur. Önceden soyulmuş küçük küçük doğranmış yarım havuç, 1 patates ve 1 tane küçük kıyılmış yeşilbiber hepsi birlikte soğanlara ilave edilir çevrilir. Üstüne önceden kıyılıp haşlanmış karalahana ve 1 avuç sıcak suda bekletilmiş bulgur serpilir. Arzuya göre tuz, kırmızıbiber ve karabiber konulur hepsi yağlı karışımla çevrilir. 4 bardak et suyu konularak hafif ateşte pişirilir. Piştikten sonra servis tabağına alınır servis yapılır.Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..