Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kararsız kalmaktan, sadece size sunulan seçimlere bağlı kalmaktan sıkılmadınız mı?

Hayat dolu dizgin akmaya devam ediyor. Yetişebiliyor muyuz ? Kimi zaman Hayır. Kimi zaman ucundan belki de... Toplum içindeki statümüz değişmeye devam ettikçe ihtiyaçlarımız ve sorumluluklarımız da artıyor. Her işi kendi usulümüzle halletmeyi sevdiğimizden olsa gerek kimseye iş paslayamıyor ve tüm sorumluluğun altında kendimiz ezilmeye başlıyoruz.

Hırpalayıcı bir şekilde olsa da girişimizi yaptım. Karşı karşıya kaldığımız sorunlarda çözüm üretemediğimiz için suçu hep dışarıda arıyoruz. Keşke şöyle olsaydı gibisinden bizim için en uygun çözümü tarif ediyoruz ama (ne yazık ki farkedemiyoruz ki) bu düşüncemize gerçekten inanarak, buna yoğunlaşarak bu alternatiflerden bir değil birkaç tane oluşturabileceğimizi.

Sorunlar karşısında hareketsiz kalarak sadece zamanımızı daha da daraltıyoruz. Biliyorsunuz yattığı yerden başarıya tek ulaşan canlı Tavuk'tur. O da hakkını verir :) Peki neden aşağıda sayabileceğimiz maddeleri en son An'a bırakıyoruz?
Çevremizde bu sorunu daha önceden yaşamış birinin tavsiyelerini dinlemek
İnternet'teki arama motorlarında yada forum sitelerinde çözüm aramak
Konuyla ilgili hizmet veren yada üretim yapan firmanın müşteri hizmetlerine danışmak
Sorunun aslında kimden yada neden kaynaklandığını belirlemek
Bu sorunu çözeceğini düşündüğünüz insana bağlı kalmamak için başka birisini daha araştırmak ( genelde güvendiğimiz dağlara kar yağar )
Eliniz kolunuz bağlanmadan bir değil onlarca sorununuzu bu adımları kullanarak, kendinize çok sayıda alternatif seçimler üreterek çözmeyi düşünün bunu değerlendirin. Sorunu sorun yapan asıl şey çözüm yollarınızın azlığıdır. Bulunduğunuz pozisyon itibari ile elinizdeki kaynakları ve tanıdığınız kişilerin sorununuzu çözebileceğine inanıyorsanız hemen bu işi onlara paslayın. Bu kişiler kendi deneyimleri sorunları farklı yollardan çözebilir yada ilerleme kaydederler.
Bizim alacağımız risk ise sadece son anda maddi yada manevi kaybı göze alarak işi bitirmektir. Son kararı veren biz olacağımıza göre sorunu değerlendirme aşamasında sorunu iyice irdelemeli ve alternatifler üretmeliyiz. Bunu özümsemek ise artık sadece kendi sorunlarınızın çözümleri için değil, yardımcı olabileceğiniz kişiler içinde aranılan birisi haline gelmenizi sağlayacaktır. Bu da = yeni kaynaklar demektir. Acımasız oldu biraz ama bu böyle...

Yazan : Turgay GEZİCİ

Diğer Yazılarım : www.bilincalti.com

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..