- Kategori
- Dünya Mutfakları
Karidesli patlıcan sarma

PATLICAN
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Karidesleri ayıklayıp, tuz ve karabiber ile ovalım.
Kemer patlıcanları kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde uzunlamasına keselim.
Geniş bir kaba 2 yemek kaşığı krema ve süt koyarak karıştıralım ve dilimlediğimiz patlıcanları içine yatıralım. 10 dakika kadar marine edelim.( bu sayede patlıcanlar kararmayacaktır.)
Ayrı bir kabın içinde 3 yemek kaşığı un ve 5 yemek kaşığı mısır ununu harmanlayalım.
Patlıcanları süzerek tezgaha alalım ve her birinin üzerine bir adet karides koyarak saralım ve bir kürdanla tutturup, süt sosuna tekrar yatıralım ve 10 dakika daha dinlendirelim
Patlıcan rulolarını un karışımına iyice bulayalım ve kızgın bol yağ içinde kızartıp kağıt bir havlu üzerine alalım.
Güzel bir Akdeniz yeşilliği salata üzerinde sunum yapabilirsiniz.
Afiyet olsun