- Kategori
- Dünya Mutfakları
Sebzeli patates topları

PATATES TOPLARI
Malzemeler:
4 adet patates(kabuksuz haşlanacak)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 sap taze soğan(ince kıyılmış)
1 adet orta boy havuç (rendelenecek)
50 gram taze kaşar (rendelenecek)
Yarım demet ıspanak(ince kıyılacak)
1 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Haşlanan patatesleri dilimlenip tavada tereyağı ile kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Taze soğan, ıspanak ve rendelenmiş havuçları da ayrıca sıvı yağda kavuralım ve onlarıda soğutalım.
Kavrulan patates ve sebzeleri bir kabın içinde rendelenmiş kaşar, un ve tuz, karabiber ilave ederek karıştırıp ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayalım.(sıvı yağda kızartılırsa daha lezzetli olur).
Üzerine yoğurt ve mayonez karışımı sos gezdirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.