Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '21

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

KARNI BAHAR BÖREĞİ

KARNI BAHAR  BÖREĞİ

Kış sebzelerindendir.. Vitamin ve mineraller bakımından zengin bir sebze olan Karnı bahar içinde, A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir mineralleri, bol E vitamini ve protein içerir. Kolestrolü düşürür kalp sağlığını düzenler çilt hastalıklarına iyi gelir.Karnıbaharın salatası yapıldığı gibi fırında böreği de yapılır. Bugün sizlere fırında karnabahar böreği yapılışını göstereceğim.1 kg karnabahar suda haşlanır saplarından temizlenir ayrılır ve bir kâseye alınır. Kâsenin içine 2 yumurta 1 kase yoğurt 3mkaşık un konularak karıştırılır, isteye bağlı tuz konur fırın tepsisine döşenir üstüne kaşar peyniri rendelenir fırına verılilir. 180  derecelik fırında pişirilir fırından çıkarılınca soğutulur, sonra dilim dilim kesilir tabaklara konularak servis edilir, afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..