​ Kasımpaşa : 1 – Galatasaray : 1. Galatasaray’ın yüzü yine gülmedi.… / Futbol / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Kasımpaşa : 1 – Galatasaray : 1. Galatasaray’ın yüzü yine gülmedi.…

Kasımpaşa : 1 – Galatasaray : 1. Galatasaray’ın yüzü yine gülmedi.…
 

samanyoluhaber.com


 Kasımpaşa’nın kendi sahası olan Recep Tayyip Erdoğan stadında saat: 17.00’de başlayan  Kasımpaşa-Galatasaray maçında, ne yazık ki Galatasaray yine şanslı değildi. Üç puanı bekleyen  Mancini 1 puanla yetinmek zorunda kaldı.

Takımlar :

Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa, Yalçın, Donk, İlhan, Scarione, Castro, Adem, Barış, Babel, Malki.

Teknik Direktör: Shota Arveladze

Galatasaray: Eray, Sabri, Chedjou, Semih, Riera (56.dk.Emre Çolak), Eboue(81.dk.Gökhan Zan), Melo, Selçuk, Bruma(46.dk.Umut Bulut), Burak, Drogba.

Teknik Direktör:  Roberto Mancini.

Goller :

12.dk. Scarione'nin Galatasaray ceza sahasına gönderdiği pası, Malki yerden bir vuruşla topu Galatasaray ağlarına gönderdi..

(İlk yarı bu sonuçla bitti…)

60.dk. Drogba’nın verdiği pasla, Galatasaray’dan Burak Yılmaz beraberliği sağladı (Kasımpaşa :1 – Galatasaray :1)


Değerlendirme:

Süper Lig’in 13. hafta karşılaşması öncesinde, Galatasaray 22 puanla 4., Kasımpaşa ise 25 puanla 2. sırada bulunuyordu. Galatasaray, yukarılara tırmanmak istiyor ama nasıl?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise maçın önemli bölümünü 10 kişi oynayan Real Madrid'e karşı alınan 4-1'lik yenilgi sonrası eleştirilerin hedefi olan Galatasaray, Kasımpaşa karşısında hem galip gelmenin hem de moral kazanmanın hesaplarını yapıyordu. Ama nasıl? Bunlar hep sorulan sorular. Maçtan önce de, Galatasaraylı taraftarların akıllarındaki soru buydu.

Maç başladı. Galatasaray ilk yarıda sahada, ama oynuyor mu, oynamıyor mu belli değil. Takımda ruh kalmamış… Arkadaşlık  bitmiş. Takım dağılmış. Mancini takımı sadece seyrediyor. Sadece “Güle ..güle…” demelerini bekliyor. Belli ki o zamana kadar misafir. Oysa bu sezon Galatasaray Lig’e ne umutlarla başlamıştı… Kendini ne kadar da güçlü görüyordu. Sonra ne oldu?

Vefalı Galatasaray taraftarları Kasımpaşa Statı’nda kendilerine ayrılan tarafı doldurmuşlar ama sahanın büyükçe bir bölümü yine de boş.

Shota artık Türkiye takımlarını çok iyi tanıyor. Ona göre de vırt zırt takımının düzenini bozmuyor. Birkaç maçtır, takım aynı takım. Rahat, işini bilen.. ve Lig’de İkinci durumda!

Oysa Galatasaray, her maçta ayrı elemanlarla, ayrı dizilişlerle sahada yer alıyor. O kadar ki, takımın bu yüzden başı dönmüş durumda. Kimsenin yeri garanti değil; oynasa bile nerede oynayacağını tahmin edemiyor.

Mancini Maşallah takımla, bebekle oynar gibi oynuyor. Kimse de “yahu sen ne yapıyorsun!” diyen yok.

Ne yazık ki Galatasaray ayağına kadar bir fırsatı tepti. Niye?

Niye olduğu belli. Mancini hala takımı tanıyamıyor. Türkiye’de işler nasıl yürür bilmiyor. Takım gevşemiş durumda. Bunu anlamıyor… Ala ala hey.. Gidiyor! Ama kim gidiyor? Önümüzdeki haftalarda kimin veya kimlerin gideceğini görürüz.

Ne olacak bu işin sonu. Batan gemiyi ilk önce kimler terk edermiş..?  Malum hikaye. Yavaş yavaş görürsünüz. Galatasaray kendi kendini toparlayamıyor. Bundan böyle kaçan kaçana. 

Herhalde Galatasaray Fatih Terim’i daha çok arayacaktır. Harcayanlar sağolsun!


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..