Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Kasımpaşa maçı ışığında bilinmeyenler

Kasımpaşa maçı ışığında bilinmeyenler
 

Yoksa Dos Santos arka plandan öne doğru mu geçiyor?


Galatasaray, Atletico Madrid ve Beşiktaş serilerinde yaşadığı yoğun konsantrasyondan sonra eğer turu geçmiş olsaydı ciddi bir maça yoğunlaşma sıkıntısı yaşayacaktı. Ancak elenerek lige dönünce, her ne kadar yorgunluk handikapı olsa da, Kasımpaşa maçına konsantre olmak gibi bir sıkıntısı olmadı. Hele de maça çıkmadan 2 saat önce Fenerbahçe hayata dönüş umudunu İstanbul’un uzak bir köşesinde bırakmışken.


Maç esnasında her ilerleyen dakika kafamda bir çok bilinmezlik belirdi ve maalesef maçın bitmesi bu bilinmezlikleri silmeye yetmedi. Peki nedir bu bilinmezlikler?


Bu maç Galatasaray için zor mu geçti kolay mı? Aylardır maç başına düşen gol pozisyonu ortalaması bu kadar çok olmamıştı. Peki ya Kasımpaşa ilk dakikada inanılmaz bir kişisel hataya kurban gitmeyip öne geçseydi veya Keita’nın ekstra vuruşu ile 2. gol bulunamasaydı ne olurdu?
Zorunluluktan dolayı kontrol futbolunu terk edip (Uğur ve Hakan’ın sakatlığı ofansif beklere dönüş mecburiyetini getirdi) hücum organizasyonuna geçiş yapan Galatasaray bundan sonra böyle mi devam edecek? Mesela Trabzon deplasmanında, eğer yeterli alternatifler elde olursa, kontrol futboluna dönülecek mi?
Arda, Keita ve Santos hangi mevkilerde görev aldı? Hangisi sağ açık hangisi sol açık hangisi oyun kurucu rolündeydi? (Bırakın kanatlarda oynamayı Keita ilk defa cepheden kaleye doğru salvolarda bulundu)
Dos Santos parça parça öyle resitaller verdi ki aklımıza şöyle bir soru geldi: Topu ayağına alıp oyunu yönlendirecek isim, eğer ikisi de formda ise, Santos mu olacak Elano mu? Elano dönünce de yine 3 oyuncunun sürekli yer değiştirdiği sistem devam edecek mi? Peki bu soru ışığında Kewell dönünce ne olacak?
Forvet özelliklerine sahip bir oyuncunun takımı ileriye taşımakta ne derece önemli olduğunu bir kez daha gördük. Peki Galatasaray Jo’yu transfer etmekle iyi mi yaptı kötü mü? Zira 3 gün önce saha da gerçek bir forvet olsaydı ileri çıkmakta o kadar zorlanacak mıydı?
Son 3 maçta yine takımı ileriye taşımakta en önemli görevi üstlenen Elano sakatlanınca Atletico Madrid kalesine gidilemez hale gelmişti. Peki Kasımpaşa maçında takımı ileriye taşıyan önemli unsurlardan birisi olan Santos 3 gün önce neredeydi?
Santos gerçekten Dos Santos mu yoksa yine de Fos Santos mu? İstenen fiziki yeterliliğe sahip olup takıma uyum sağlamaya mı başladı yoksa rakip gel bana hücum yap diyen Kasımpaşa olduğu için mi sahip olduğu, belki de halı saha futbolcusu olarak yaftalamamıza sebep olacak, kişisel özellikleri sahaya yansıttı?
Arkadaşını kaleci ile karşı karşıya bırakacak potansiyele sahip en az 3 pası rakibinin ayağına teslim eden Keita gerçekten maçın yıldızı mı? Peki o pasları aktarmakta zorlanan bir futbolcu o vuruşu nasıl yapar?

 
Toplam blog
: 22
: 684
Kayıt tarihi
: 10.04.09
 
 

1977 Sivas doğumluyum. Endüstri mühendisiyim. Kalite Sistem denetçisi olarak çalışıyorum. Yazmayı ço..