Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Çocuk Oyunları
 

Katalogdan Oyun Çıktı

Katalogdan Oyun Çıktı
 

Gün geçmiyor ki, çocuğumuz yeni bir oyuncak istemesin.

Televizyonda gördüğü reklâmlardan, arkadaşlarının oyuncakları arasından, yolda giderken görüp beğendiği bir oyuncağa kadar. Mütemadiyen istiyor!

Etrafımız bu kadar oyuncak uyaranı ile doluyken almamak çözüm olmuyor. İlk isteğinde ‘hayır’ cevabımızı kabul etseler bile, ikincisinde ya biz alıyoruz, ya onlar tutturuyor almak için.

Amaçları belli: OYUN OYNAMAK

Bu oyuncaklar sadece araç onlar için.

Hayatı daha iyi öğrenmek, hayal güçlerini geliştirmek vs. binlerce tanım sıralayabilirim. Ve aslında oyuncak almamızın en büyük sebeplerinden biri de, çocuğumuz yeni oyuncağı ile oynarken daha doğrusu oyalanırken biraz nefes almak!

Yani oyuncak amacı dışında alınmış oluyor çoğu zaman biz ebeveynler tarafından.

Ortak amacımız OYUN OYNAMAK olduğunda aslında hiçbir oyuncağa gerek yok!

Nasıl mı? Çok basit. Bir dergi, broşür, gazete eklerinde verilen çıkartmalar, yapıştırıcı vb. yardımı ile.

Kızımla birkaç gün önce ürettik bu oyunu. Ve beni çok şaşırtan bir şey daha oldu. Para harcadığımız onca oyuncaktan hevesini 1–2 günde alırken kendi yaptığımız oyuncaklarla 3 gündür oynuyoruz. Çünkü karşılıklı emek harcadık. Çünkü ebeveyn olarak benim amacımda oyun oynamaktı.

Broşürden kadın, erkek fotoğrafları kestik. Ayrıca içinde bulunan çanta, tişört, ayakkabı, şapka vs. ne varsa. 1 adet fon kartonun üzerine bir kay kay çizmesi ile başladı her şey. Sonrası için hayal güçlerimiz devreye girdi. Yanına bir ev yaptık. Uygun olan çıkartmaları (çiçek, çocuk, araba vs.) resmin üzerine yerleştirdik ve bir hikâye yarattık. Kataloğtaki mankenleri kestik. Ve biri anne, biri baba, çocuklar ve çocukların arkadaşları derken bir sürü karakter yarattık ve fon kartonundaki oyuna dâhil ettik. Diyaloglar hava da uçuştu.

Kızlar toplanıp alışverişe çıktı. Oradan doğum günü partisine giderken çiçek topladılar. Tabi ki kay kay ile yapılan bir yolculukla doğum günü evine gittiler. Açtığımız müzik eşliğinde dans ettiler. Anne-babaları aradı eve geç kalmayın diye. Kibarca ev sahibinden izin isteyip evden ayrıldılar. Vs. vs. vs. Günlük hayatımızda ne varsa, her olayı, her durumu kattık oyuna anlayacağınız. Üstelik sıfır maliyetli oyuncaklarla.

Aslında bizden istedikleri oyuncak değil OYUN!

Hem de inanılmaz keyifli bir oyun çıktı ortaya. Herkese öneriyorum. Ürettiğiniz oyunları benimle de paylaşmanızı arzu ediyorum.

Oyuncu Devrim

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..